Redactia.ro

Calificare istorică în semifinalele Euro 2019

Calificare istorică în semifinalele Euro 2019

România U21 a reușit o calificare istorică în semifinalele Euro 2019, după remiza 0-0 cu naționala Franței, în ultimul meci din grupa C. Elevii lui Mirel Rădoi au terminat grupa pe primul loc, cu 7 puncte. În penultimul act al competiției românii vor întâlni echipa Germaniei, campioana en-titre. În această dimineață, organizatorii au anunțat că au schimbat ora de începere a meciului, după ce Italia a fost eliminată.

Partida va avea loc la Bologna, unde la ora 18.00 (19.00 în România) vor fi peste 38 de grade Celsius.

“Nu ne oprim aici. Mergem până la final”, au declarat românii la finalul meciului cu Franța.

Tricolorii și-au asigurat și participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, pentru prima data după 1964.

Cine a primit cea mai mare notă

Potrivit englezilor de la whoscored.com, Rădoi a făcut cea mai bună echipă și a mizat pe cei mai buni jucători. Astfel, Adrian Rus, apărătorul central care l-a înlocuit pe Pușcanu a luat cea mai mare notă, 7,4. La fel și Cristi Manea. Jucătorul lui Viitoru, Boboc a luat 7,0, în timp ce Dragoș Nedelcu a fost apreciat cu 7,3. În această partidă Ianis Hagi a fost notat cu 6,6, și asta pentru că meciul a fost sărac în fazele de atac.

 

Citește și: Moment șocant la finalul meciului România-Franța. Iubita unui jucător a fost bătută de un suporter

Franța a venit să ne mulțumească

Tricolorii aveau mai multe variante de a ajunge în penultimul act la Euro 2019. Doar o înfrângere la trei goluri ne-ar fi scos din competiție. Astfel, selecționerul a decis să odihnească mai mulți titular mai ales că un egal le convenea ambelor echipe. La finalul meciului, francezii le-au mulțumit elevilor lui Rădoi că nu au foțat mai tare, iar rezultatul le-a permis să se califice și ei mai departe.

Incidente incredibile în tribune

La finalul meciului, Rădoi a dezvăluit că prietena lui Cristi Manea a fost lovită de doi suporteri. Jucătorul a mers la finalul partidei să-și îmbrățișeze logodnica, însă alte femei de lângă ea au vrut să-l ia în brațe și s-au băgat în față. Fotbalistul a împins-o pe una dintre ele, iar atunci prietenul acesteia l-a îmbrâncit pe tricolor. În acel haos, iubita lui Manea a primit un picior în figură și a fost umplută de sânge. Spiritele s-au Calmat doar după intervenția forțelor de ordine.