Redactia.ro
Home » Sport » Campionatul Mondial de Handbal din Japonia. România, victorie dramatică în fața Ungariei

Campionatul Mondial de Handbal din Japonia. România, victorie dramatică în fața Ungariei

Campionatul Mondial de Handbal

Campionatul Mondial de Handbal din Japonia. Tricolorele au reuşit golul victoriei în ultimele secunde, prin Cristina Neagu, din aruncare de la 7 metri, după un meci în care au fost conduse permanent.

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat incredibil în grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia, după o victorie smulsă dramatic în faţa Ungariei, cu scorul de 28-27 (10-16), vineri, la Yatsushiro, în ultimul joc din Grupa C.

România era obligată să câştige pentru a se califica în grupele principale, în timp ce Ungaria putea merge mai departe şi cu un egal, datorită golaverajului mai bun, transmite Agerpres.

Au fost conduse permanent, și la șase goluri diferență

Partida nu a început deloc bine pentru „tricolore”. Maghiarele au condus pe tabelă în mai multe rânduri, deseori cu avantaj mare (5-0, 8-3, 12-6). La pauză, Ungaria a intrat la cabine, cu 6 goluri diferență (16-10), iar distanța s-a mărit și în cea de-a doua repriză pentru Ungaria (18-12).

Grație și intervențiilor salvatoare din poartă ale Denisei Dedu, naționala noastră începea să le sufle în ceafă adversarelor. Elevele lui Tomas Ryde au reușit să scadă diferența uriașă de scor la două goluri și chiar și la un gol. Ultimele minute ale partidei au fost incredibil de intense.

Cu un minut înaintea de fluierul final, România a izbutit să egaleze, scor la care Ungaria era cea care obținea calificare în grupele principale ale Mondialului. Șansa a fost de partea noastră, deorece, la ultima fază, arbitrul a indicat 7 metri și Neagu a trimis România în Main Round-ul turneului final.

În grupele principale, adversarele României vor Rusia, Suedia și Japonia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: