Redactia.ro
Home » Sport » România, prima victorie în preliminariile pentru CE de handbal din 2020

România, prima victorie în preliminariile pentru CE de handbal din 2020

România, prima victorie în preliminariile CE

România, prima victorie în preliminariile pentru CE de handbal feminin din 2020. Tricolorele au învins 27-24 reprezentativa Ucrainei.

România a reușit să se desprindă la trei goluri, apoi a pus presiune iar diferența a fost de cinci goluri. Totuși la pauză elevele lui Tomas Ryde cu condus doar cu trei goluri, scor 15-12. În partea a doua româncele au avut și patru goluri avans. În final, România a câștigat 27-24, la Brașov meciul din grupa șapte din preliminariile Campionatului European care va avea loc în 2020.

„Am întâlnit o echipă a Ucrainei cu multe jucătoare noi, care au păstrat disciplina pe toată durata partidei. Am făcut și noi destule greșeli, nu sunt foarte mulțumit de unele aspecte ale jocului, dar e bine că am câștigat. Mi-a plăcut cum s-au mișcat Cristina Laslo, Eliza Buceschi și parțial Daria Bucur”, a spus selecționerul Tomas Ryde, la finalul meciului.

Cristina Laslo cea mai bună jucătoare

Cristina Laslo a fost cea mai bună marcatoare a nașionalei, cu 8 goluri. Ea a fost urmată de, Eliza Buceschi 6, Valentina Ardean-Elisei 3, Aneta Udriştioiu 3, Crina Pintea 3, Daria Bucur 2, Lorena Ostase 1, Laura Moisă 1.

“E un început de campanie și mă bucur că am jucat la Brașov, în fața unui public minunat. De altfel, ne simțim bine oriunde jucăm. Adversarul a fost unul destul de incomod, dar ne-am respectat blazonul și am reușit să câștigăm”, a spus Cristina Laslo.

Pentru Ucraina au marcat: de Olga Perederîi 8, Evghenia Levcenko 4, Viktoria Belmas 4, Viktoria Borşcenko 4, , Irina Glibko 2, Lesia Smolinh 1, Ana Diablo 1.
România joacă următorul meci, în deplasare cu Feroe.

Valentina Elisei Ardean se retrage

Căpitanul României, Cristina Neagu a anunțat după meciul din această seară că, Valentina Elisei Ardean se retrage. Meciul cu Ucraina a fost ultimul pentru extrema stânga. Valentina Elisei Ardean are 37 de ani, joacă la Gloria Bistriţa din 2018. La echipa naţională are aproape 260 de selecții și a marcat peste 900 de goluri. Este vicecampionă mondială în 2005 şi dublă medaliată cu bronz, la CM din 2015 şi la CE din 2010. A fost aleasă de trei ori în All Star Team la marile competiţii.

Citește și: Șoc în lumea boxului! A murit în timpul unui meci în care lupta ilegal!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: