Redactia.ro
Home » Homepage » Cancelarul Karl Nehammer, mesaj sfidător pentru români, după ce companiile austriece au început să fie boicotate

Cancelarul Karl Nehammer, mesaj sfidător pentru români, după ce companiile austriece au început să fie boicotate

cancelarul asutriei

Austria a blocat, în cursul săptămânii trecute, intrarea României în spațiul Schengen. Decizia Austriei a avut un ecou puternic atât pe plan internațional, cât și în România. Politicienii români și-au arătat nemulțumirea, iar oamenii de afaceri din țara noastră au început să boicoteze firmele austriece care dețin filiale în România. În acest context, cancelarul austriac a oferit un răspuns vehement și a subliniat, cu dezinvoltură, că boicotarea firmelor austriece reprezintă o lovitură pentru economia României, nu pentru Austria.

Cancelarul austriac nu se teme de boicotarea firmelor austriece din România

Austria a decis ca România să rămână în afara spațiului Schengen. Cancelarul Karl Nehammer a oferit noi declarații susținând că votul Austriei a fost unul drept, luat în urma unor calcule cât se poate de raționale, nefiind unul care denotă subiectivism. În plus, el a menționat că și Austria a fost ținută o vreme departe de spațiul Schengen de către Germania. El a subliniat că intrarea României în spațiul Schengen va fi posibilă doar după ce protecția frontierei dintre România și Bulgaria va fi îmbunătățită în mod vizibil.

Cât despre boicotarea firmelor austriece prezente în România, cancelarul nu își face prea multe griji și nu consideră că acest gest va afecta în vreun fel Austria. „Un posibil boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă României, deoarece aduc bani la bugetul țării și oferă locuri de muncă”, a declarat Karl Nehammer, la o emisiune a postului public de televiziune ORF2.

Oamenii de afaceri din România și-au închis conturile la băncile austriece

Vă reamintim că la scurt timp după ce Austria a acordat votul negativ României, mai mulți oameni de afaceri importanți, precum și numeroase companii au anunțat faptul că intenționează să boicoteze afacerile Austriei pe teritoriul României. Mulți afaceriști și-au închis conturile pe care le aveau la băncile austriece și și-au mutat banii în altă parte.

În mediul online au început să circule liste cu firmele din Austria care activează în România astfel încât locuitorii să cunoască numele acestora pentru a evita achiziționarea de produse. Și micile magazine au luat atitudine. Spre exemplu, un magazin a decis să nu mai comercializeze băuturi energizante produse în Austria și a afișat un mesaj prin care îi anunța pe cumpărători despre acest fapt.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: