Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Când are loc echinocțiul de toamnă în 2023, momentul în care ziua scade, iar noaptea crește. Vine şi toamna astronomică

Când are loc echinocțiul de toamnă în 2023, momentul în care ziua scade, iar noaptea crește. Vine şi toamna astronomică

Fenomen astronomic spectaculos în această seară! Prima ploaie de stele căzătoare din 2021

Echinocţiul de toamnă 2023 bate la uşă. El se produce în data de 23 septembrie. Practic, mâine, ziua va fi egală cu noaptea în toate locurile de pe Terra.

Acest eveniment reprezintă venirea toamnei astronomice. Simbolic, marchează echilibrul dintre masculin şi feminin, lumină şi întuneric, dar şi dintre viaţă şi moarte.

Ce înseamnă echinocţiul de toamnă?

În timpul echinocţiului de toamnă 2023, Soarele traversează o extensie imaginară a ecuatorului Pământului, astfel acesta va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, egalând durata zilelor cu cea a nopţilor.

Pasionații de astronomie care doresc să prindă răsăritul în ziua echinocțiului de toamnă, trebuie să știe că soarele va răsări la ora 6:57 și va apune la ora 19:07.

Începând din 23 septembrie, durata zilelor va fi în scădere, în timp ce cea a nopţilor va creşte, până când va avea loc solstiţiul de iarnă, la 21 decembrie.

Tradiţii şi obiceiuri pentru echinocţiul de toamnă:

  • vremea va fi anul viitor la fel ca în ziua echinocțiului
  • dacă mâine va ploua, primăvara va fi ploioasă, în timp ce soare la amiază, înseamnă un an bun.
  • florile sunt supărate şi plâng, iar ca să rămână frumoase şi sănătoase pe toată durata iernii, trebuie unse cu mir sfinţit.
  • nu este bine să te speli pe faţă până la apusul soarelui.

Legenda echinocţiului de toamnă spune că Persefonia, faimoasa și frumoasa zeiță a grecilor antici, a fost răpită de Hades, zeul întunericului, cel care voia să se căsătorească cu ea.

Demetra a reușit după o lungă perioadă să își recupereze fiica, dar doar pentru nouă luni. Se spune că în fiecare an, în ziua echinocțiului, Persefona trebuie să se întoarcă pe tronul ei din lumea ei întunecată a lui Hades.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini