Redactia.ro
Home » Știri » Când are loc prima lună plină din luna februarie și la ce oră o poți vedea

Când are loc prima lună plină din luna februarie și la ce oră o poți vedea

Când are loc prima lună plină din luna februarie și la ce oră o poți vedea

Când are loc prima lună plină din luna februarie. În noul an există 12 faze de lună plină, iar două dintre se numesc „Superluni”. Fazele lunii au legătură cu forme în care poate fi văzută luna. Când va fi prima lună plină din luna februarie 2022?

Când are loc prima lună plină din luna februarie și la ce oră o poți vedea

Astrologii spun că fazele lunii sunt importante pentru a descoperi modul în care suntema afectați și cum interferează cu acțiunile noastre zilnice. Fazele lunii au legătură cu diferite forme în care poate fi văzută luna, care sunt întotdeauna aceleași. Modificările se raportează la poziția lunii în raport cu Pământul și Soarele. Ciclul lunar alcătuit din 28 zile și format din patru faze principale: Luna Nouă, Primul Pătrar (Primul Sfert), Luna Plină, Ultimul Pătrar.

În cadrul acestor cicluri se produce iluminarea sau ascunderea totală a lunii. Atunci când luna nu este luminată sau nu poate fi văzută această lună nouă. Când se rotește un sfert din tură și se vede doar jumătate din lună luminată are loc semilună, când poate fi văzută în totalitate, când Pământul se aliniază cu Soarele, are loc luna plină.

Ciclul lunii durează 28-29 zile și trece prin 4 faze: luna nouă, primul pătrar (luna în creştere), luna plină, ultimul pătrar (luna în descreştere). Pe parcursul lunii februarie ele vor fi:
Lună nouă 1 feb. 2022

Semiluna în creștere din 2 feb. 2022 la 7 feb. 2022

Luna primul trimestru 8 feb. 2022

Luna în creștere din 9 feb. 2022 la 15 feb. 2022

Lună plină 16 feb. 2022

Luna în scădere din 17 feb. 2022 la 22 feb. 2022

Luna al treilea trimestru 23 feb. 2022

Semiluna în scădere din 24 feb. 2022 la 1 mar. 2022

Cum ne afectează luna plină

În această perioadă se spune că se culeg roadele muncii, iar rezultatele sunt cele la care a sperat toată lumea. În acest timp Luna și Soarele sunt în opoziție. Efectele pe care le ai asupra celor din jur pot deveni mai evidente ca oricând și observi mai bine și modul în care tu la rândul tău esti influențată. Luna plină simbolizează apogeul, împlinirea și finalizarea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: