Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când devine AMIGDALITA un mare pericol pentru sănătate

Când devine AMIGDALITA un mare pericol pentru sănătate

Când devine AMIGDALITA un mare pericol pentru sănătate

De regulă, amigdalele reprezintă prima barieră în fața microorganismelor care ajung în corpul uman prin mâncare, apă sau aer. Cu toate acestea, există și situații în care medicii vin cu recomandarea unei operații de înlăturare a amigdalelor.

Dar aceste cazuri sunt de obicei izolate pentru că ei spun cu fiecare ocazie că amigdalele au un rol de bază în protejarea organismului de factorii externi.

Și atunci când trebuie să dea verdictul unei operații de extirpare o fac după mai multe analize și examene medicale pentru că reprezintă un pas important pentru sănătatea ulterioară a pacientului.

De ce se ajunge totuși la o operație de scoatere a amigdalelor dacă ele sunt atât de importante și de utile pentru organism?

Pentru că în unele situații ele sunt infectate de viruși sau de bacterii atât de mult încât nu mai pot face față schimbărilor care au loc și riscă să pună în pericol și alte organe sau chiar întregul organism.

Nu va nega nimeni faptul că inclusiv în gură avem milioane de bacterii cu care putem cumva să supraviețuim și totuși să fim sănătoși. Situația se schimbă și chiar se complică dacă vorbim despre microorganisme precum steptococ sau stafilococ.

Cum se poate transforma amigdalita în septicemie

Din cauza acestor forme pot să apară amigdalite foarte periculoase, cum ar fi de exemplu, amigdalita purulentă sau o variantă și mai greu de gestionat – septicemia.

Pentru început, în cazul formelor mai ușoare de infecție a amigdalelor, medicii le recomandă bolnavilor tratamentele pe bază de antibiotic.

Dar dacă lucrurile nu revin la normal, ci din contra, se agravează până devin cronice, atunci înlăturarea lor este pasul recomandat de specialiști.

Cel mai mult, copiii sunt cei care suferă de pe urma amigdalitei. Dacă vorbim despre formele mai simple atunci și simptomele sunt mai ușor de tolerat. Printre acestea se numără, dureri ușoare de gât, febra care niciodată nu este foarte mare și în general, starea pacientului nu este precară.

Pe de altă parte în cazul formelor mai grave vorbim și despre dureri și febră mult mai intense. În acest caz medicul va recomanda analize specifice prin care să poată fi identificat exact virusul care a provocat boala.

Citeşte şi: Cancerul de col uterin, boala care afectează mii de românce. Ce simptome are

Citeşte şi: Obiceiurile care țin bolile la distanță. Cum să ai o sănătate de fier

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: