Redactia.ro
Home » Știri » Când devine William, Prințul de Wales, rege. Ce a spus tatăl său, Regele Charles al III-lea

Când devine William, Prințul de Wales, rege. Ce a spus tatăl său, Regele Charles al III-lea

Primul mesaj public al Prințului William despre diagnosticul de cancer al Regelui Charles: „Apreciem foarte mult bunătatea tuturor”

William, Prințul de Wales, fiul cel mare al celui abia proclamat Regele Charles al III-lea al Marii Britanii. E cel mai mare nepot al regretatei Regine Elisabeta a II-a și cel care a devenit, automat, noul Prinț Moștenitor.

Când devine William, Prințul de Wales, rege. Ce a spus tatăl său, Regele Charles al III-lea

William, devenit Prinț de Wales, a urcat pe prima poziție în ordinea de succesiune dinastică și a primit, automat, toate titlurile și drepturile pe care tatăl său le-a deținut în toată această perioadă de „așteptare” – cea mai lungă din istoria caselor regale din lume: 70 de ani.

Regele Charles al III-lea a dezvăluit momentul când fiul său cel mare, Prințul William, îi va succeda în funcția de monarh, chiar în primul discurs în calitate de rege al Marii Britanii.

În acest discurs, noul suveran a dezvăluit că intenționează să servească pe viață, ceea ce înseamnă că Prințul William îi va succeda doar atunci când tatăl său va deceda.

„Așa cum Regina însăși a făcut-o cu un devotament atât de neclintit și eu mă angajez acum solemn, în timp pe care îl mai am de la Dumnezeu, să susțin principiile constituționale care stau la baza națiunii noastre”, a mai spus Regele Charles al III-lea în discurs.

De obicei, monarhul servește pe viață, deși au existat câteva cazuri de abdicare, cel mai recent fiind cel al regelui Edward al VIII-lea, care a renunțat la tron pentru a se căsători cu Wallis Simpson, divorțată de două ori, conform Hello Magazine, numită de jurnaliști și „prima femeie care a zguduit monarhia britanică”, făcând aluzie și la Meghan Markle.

Regele Charles al III-lea a fost alături de mama sa joi, când aceasta s-a stins din viață, alături de sora sa, Prințesa Anne. Ceilalți membri ai familiei, printre care și Prințul William, dar și Prințul Harry au sosit după ce Regina a decedat.

Când devine William, Prințul de Wales, rege. Ce a spus tatăl său, Regele Charles al III-lea
Foto: Getty Images
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: