Redactia.ro
Home » Știri » Când este Crăciunul pe stilul vechi în 2021. Ce tradiții trebuie respectate

Când este Crăciunul pe stilul vechi în 2021. Ce tradiții trebuie respectate

Când este Crăciunul pe stilul vechi în 2021.

Când este Crăciunul pe stilul vechi în 2021. Deși majoritatea dintre noi am sărbătorit Crăciunul și Revelionul, există zone în care aceste două vor fi sărbătorite abia peste câteva zile. Este vorba despre Crăciunul pe stil vechi, care este sărbătorit pe 7 ianuarie, având cele mai frumoase tradiții!

Când este Crăciunul pe stilul vechi în 2021. Ce tradiții trebuie respectate

Când este Crăciunul pe stilul vechi în 2021. Pe 1 octombrie 1924, s-a făcut trecerea la noul calendar de către Biserica Ortodoxă, dar în prezent există biserici care încă funcționează după calendarul cel vechi. Așadar, unii oamenii din anumite zone, sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Când este Crăciunul pe stilul vechi în 2021. Potrivit vechiului calendar, Crăciunul pe stil vechi se sărbătorește pe 7 ianuarie 2021. Spre surprinderea tuturor, acest lucru este posibil pentru că, calendarul iulia este decalat cu 13 zile față de calendarul oficial.

Înainte de Iisus Hristos existau două sisteme de calculare a timpului unui an, și aceste erau, unul al egiptenilor, care era considerat mai corect, dar nici perfect, de 365 de zile, și cel al romanilor, care era de 355 de zile. Astfel, rămânea anual o diferență de timp de zece zile între cele două sisteme și între calendarul solar. După ce s-a descoperit acest lucru, s-a decis schimbarea lor și punerea în acird cu calendarul ceresc. Așadar, împăratul roman Iuliu Cezar, a adoptat în anul 46 Î.Hr. sistemul de calcul egiptean, pe care l-a numit calendarul iulian. Acesta a fost folosit de întreaga lume creștină, timp de 15 secole. Cum între calculul calendarului iulian de 365 de zile și 6 ore și cel al calendarului solar de 365 de zile, 5 ore, 43 de minute și 46 de secunde, rezulta o diferență de 11 minute și 14 secunde, s-a ajuns la 330 de ani la o diferență de trei zile.

La scurt timp, s-a îndreptat calendarul, iar de atunci, Sinodul a luat ca punct de plecare în calcularea datei Paștilor, ziua de 21 martie, când a avut loc echinocțiul de primăvară.

Cine sărbătorește Crăciunul pe stil vechi și ce tradiții se respectă

Deși majoritatea bisericilor au sărbătorit Crăciunul pe 25 decembrie, sunt unele biserici care funcționează pe stil vechi. În România există câteva culte care funcționează după stilul vechi. Acestea sunt Patriarhia Ierusalimului, Biserica Rusă și Biserica Sârbă, dar și Mănăstirile din Sf. Munte Athos.

Potrivit tradiției, în noaptea de 7 ianuarie 2021, copii și cei tineri se îmbracă în costume populare tradiționale și colindă pe la casele vecinilor pentru a aduce vestea că s-a născut Mântuitorul. După ce au terminat de colindat, fiecare familie se așează la masă, luând cina, după răsăritul prime stele pe cer. Pe masa de Crăciun, cei care sărbătoresc pe stil vechi trebuie să aibă 12 feluri de mâncare, în numele apostolilor. La miezul nopții, tinerii și adulții trebuie să meargă la biserică pentru slujba de Crăciun, iar dimineață de Crăciun, toată lumea merge din nou la biserică, unde un grup de tineri vine cântă, iar aceștia vor asculta în liniște și se vor bucura de sărbătoarea Crăciunului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: