Redactia.ro
Home » Știri » Când începe postul Crăciunului 2020? De ce trebuie ţinut an de an de credincioşi

Când începe postul Crăciunului 2020? De ce trebuie ţinut an de an de credincioşi

GALERIE FOTO (2)

Crăciunul este poate cea mai importantă sărbătoare din an, pentru că toți creștinii au mare motiv de bucurie, deoarece a fost născut Iisus Hristos, Dumnezeu care s-a întrupat pentru noi, muritorii. Iată când începe postul Crăciunului.

Când începe, de fapt, postul Crăciunului

Postul Crăciunului este unul dintre cele mai îndelungate din an, iar în acest an, acesta va începe pe data de 15 noiembrie. Așadar, de atunci începe perioada de curățire a creștinilor, când trebuie să fim foarte stricți în privința lucrurilor pe care le mâncăm, dar nu numai. Trebuie să avem un compotament adecvant, în care faptele și vorbele bune să fie la ordinea zilei.

Acest post durează 40 de zile, așa că data la care se va termina este 24 decembrie.

Ce trebuie să faci în postul Crăciunului, dacă vrei să îți meargă bine

Cei care doresc să țină post trebuie să știe că acesta nu este pentru oricine, din moment ce regulile sale sunt foarte strice. Nu se pot mânca deloc carne, ouă, lapte, brânză, unt, iar în zilele de miercuri și vineri nu se poate consuma ulei și nu se bea nici vin.

Dacă în zilele de luni, miercuri și vineri din timpul postului Crăciunului are loc o sărbătoare a unui sfânt ce este însemnată în calendar drept cruce neagră, atunci creștinii au voie să gătească cu untdelemn și să bea vin. Mai mult, dacă este vorba despre o sărbătoare cu cruce roșie, atunci credincioșii au și dezlegare la pește.

În fiecare zi de sâmbătă și duminică, până pe data de 20 decembrie, este dezlegare la pește, ulei și vin. În ceea ce privește Ajunul Crăciunului, atunci creștinii pot să mănânce doar seara, iar ei au voie doar la grâu fiert îndulcit cu miere, turte din făină, covrigi și mere.

Înainte de post, la Lăsata Secului, femeile trebuie să spele vasele bine, ca să nu rămână nicio urmă de grăsime pe ele care să strice postul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: