Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când începe Postul Paștelui Ortodox și Catolic în 2021. Ce nu e bine să faci în această perioadă

Când începe Postul Paștelui Ortodox și Catolic în 2021. Ce nu e bine să faci în această perioadă

Când se trece pe sub masă în Postul Paștelui

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine de pe parcursul anului. Aceasta este precedată de un post lung, cel mai lung din an. Astfel, creștinii trebuie să se abțină de la bucate, dar și de la toate faptele rele timp de 40 de zile.

Cnd începe Postul Paștelui 2021. De la ce dată se ține pentru ortodocși și catolici

În acest an, Paștele pică în calendarul ortodox 2021 pe data de 2 mai. Înainte de această sărbătoare deosebit de importantă, creștine țin așa numitul post mare, care ține nu mai puțin de 40 de zile și 40 de nopți. Aceasta face referire la perioada pe care Mântuitorul a ținut-o înainte de a începe propovăduirea Evangheliei.

Postul Paștelui începe în acest an pe data de 15 martie și se va încheia pe data de 1 mai, având în vedere că pe 2 mai are loc Învierea Domnului din anul acesta. Postul de 40 de zile se va încheia pe data de 23 aprilie, vineri, înainte de Sâmbăta lui Lazăr. După aceea, urmează săptămâna patimilor, când se ține post în continuare, dar aceasta este încadrată într-un regim mult mai aspru.

În acest an, Paștele Catolic 2021 se sărbătorește pe patru aprilie. Prima zi a postului Paștelui catolic este ziua de miercuri, 17 februarie. Acesta se va încheia pe data de 3 aprilie. La catolici, Floriile vor pica pe data de 28 martie, iar la ortodocși ele vor fi sărbătorite pe 25 aprilie.

Ce este interzis să faci în timpul Postului Paștelui

În Postul Mare nu se pot realiza nunți și nici botezuri. De asemenea, nu se fac nunți nici în zilele praznicelor împărătești, dar nici în ajunul acestora, precum nu se fac nici în săptămâna lăsatlui sec de carne sau în săptămâna luminată. Tot de postul Paștelui nu se cântă și nici nu se dansează. Nu este absolut niciun motiv de bucurie în aceste zile, când noi rememorăm durerile pe care Iisus Hristos le-a simțit pe cruce. Tocmai de aceea,p etrecerile făcute în această perioadă sunt considerate nepotrivit. Ce nu ai voie să mai facem în postul Paștelui este să fumăm sau să bem.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: