Redactia.ro
Home » Știri » Când începe Programul Rabla în 2024? Cea mai mare primă de casare ajunge la 120.000 de lei 

Când începe Programul Rabla în 2024? Cea mai mare primă de casare ajunge la 120.000 de lei 

Când începe Programul Rabla în 2024? Cea mai mare primă de casare ajunge la 120.000 de lei 

Într-un anunț plin de așteptare, Președintele Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a confirmat data lansării Programului Rabla pentru anul 2024. Potrivit declarațiilor ministrului Mediului, Laurențiu Neculaescu, acest program va demara pe data de 19 martie, oferind beneficii considerabile atât pentru persoanele fizice, cât și pentru unitățile administrativ-teritoriale.

Majorarea primelor de casare

Una dintre cele mai importante modificări aduse de Programul Rabla 2024 este majorarea primei de casare, care poate ajunge până la suma semnificativă de 120.000 de lei. Această sumă generoasă este disponibilă pentru cei care doresc să achiziționeze mașini pur electrice, eliminând astfel obligativitatea de a casă mașina veche. Acest lucru reprezintă un pas important către o mobilitate mai ecologică și sustenabilă.

„Fac un anunţ în premieră la Târgovişte astăzi, pe data de 19 martie va demara Programul Rabla, Rabla Clasic şi Rabla Local. Pentru toţi cei care sunteţi interesaţi, mai ales pentru unităţile administrativ-teritoriale, ştiţi că am majorat prima de casare la 120.000 de lei, dacă doriţi să vă achiziţionaţi o maşină pur electrică şi nu aveţi obligativitatea de a casa o maşină veche“, a declarat ministrul Mediului, Laurenţiu Neculaescu, în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Dâmbovița, relatează Antena3 CNN. 

Buget record pentru Programul Rabla Plus

La începutul acestui an, pe 17 ianuarie, a fost anunțat un buget record de un miliard de lei pentru Programul Rabla Plus. Acest program este dedicat achiziționării mașinilor electrice și hibride, oferind posibilitatea beneficiarilor de a primi vouchere substanțiale pentru înlocuirea vehiculelor vechi cu unele mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Tichete reduse pentru mașinile hibrid și electrice

În ceea ce privește valoarea tichetelor pentru Programul Rabla Plus, aceasta a fost redusă la 5.100 de euro de la 11.000 de euro, facilitând astfel achiziționarea mașinilor ecologice. Pentru mașinile electrice hibrid și motocicletele electrice, valoarea ecotichetului este de 2.600 de euro, consolidând astfel eforturile de promovare a mobilității sustenabile.

Rabla clasic

Chiar dacă accentul este pus pe mașinile ecologice, Programul Rabla 2024 nu uită nici de vehiculele cu motoare cu combustie internă. Astfel, pentru acestea se oferă tichete în valoare de 7.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi și 10.000 de lei pentru casarea a două vehicule uzate. Aceste stimulente rămân esențiale pentru modernizarea parcului auto și reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător, conform sursei citate.

Astfel, programul Rabla 2024 reprezintă o oportunitate deosebită pentru cei interesați să își înnoiască parcul auto și să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Cu modificări semnificative în privința primelor de casare și a tichetelor pentru mașinile ecologice, acest program încurajează tranziția către o mobilitate mai sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul. Pentru detalii suplimentare și eligibilitate, este recomandat să consultați oficialii AFM și să vă pregătiți pentru lansarea programului pe data de 19 martie 2024.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: