Redactia.ro
Home » Știri » Când nu trece de la sine, sighițul poate fi un semnal de alarmă al unor afecțiuni medicale grave. La ce semne să fii atent

Când nu trece de la sine, sighițul poate fi un semnal de alarmă al unor afecțiuni medicale grave. La ce semne să fii atent

Când nu trece de la sine, sighițul poate fi un semnal de alarmă al unor afecțiuni medicale grave. La ce semne să fii atent

Când nu trece de la sine, sighițul poate fi un semnal de alarmă al unor afecțiuni medicale grave. Iată la ce semne și simptome să fiți cu mare băgare de seamă.

Când nu trece de la sine, sighițul poate fi un semnal de alarmă al unor afecțiuni medicale grave. La ce semne să fii atent

Ni s-a întâmplat tuturor să sighițăm și, din fericire, acestea dispar de obicei de la sine. Acel sunet caracteristic de sughiț” este pur și simplu închiderea bruscă a corzilor vocale, ca urmare a contracției involuntare a mușchiului de la baza plămânilor (diafragma).

De obicei, o gură de apă ne poate ajuta să scăpăm de un sughiț în cazul în care nu trece de la sine. Se mai spune, din popor, că cineva te pomenește atunci când sughiți, însă dincolo de asta, cercetătorii spun că sughițul este des întâlnit la fumători și la oamenii care consumă cantități mari de alcool.

Totuși, specialiștii au observat, de asemenea, sughițuri la pacienții tratați pentru accidente vasculare cerebrale și pentru mai multe tipuri de cancer, astfel că sughițul ar putea fi legat de aceste afecțiune medicale, așa că trebuie să fiți cu mare băgare de seamă la anumite semne și simptome, potrivit The Mirror.

News Medical Life Sciences spune că lista tipurilor de cancer asociate cu sughițul este extinsă și include: cancer esofagian, cancer pancreatic, cancer de stomac, unele tumori cerebrale, cancer pulmonar, tumori ale mediastinului. Instituția de sănătate spune că sughițul poate apărea atunci când nervii care deservesc diafragma devin iritați de cele de mai sus, a relatat alephnews.ro.

„Uneori, vedem sughițuri intratabile la pacienții diagnosticați cu cancer al creierului, ganglionilor limfatici sau cancer de stomac. Ar trebui să cereți sfatul medicului dacă sughițul progresează de la a se întâmpla din când în când la a deveni persistent sau intratabil”, a declarat Timothy Pfanner, profesor asistent de medicină la Texas A&M Health Science Centre College of Medicine.

Pentru a determina dacă cancerul este cauza sughițului, ar trebui să căutați semnele cheie ale bolii, cum ar fi pierderea în greutate și oboseala, sfătuiește The National Health Service.

În cazul în care cineva a suferit un accident vascular cerebral, este posibil ca întreruperile căilor neurotransmițătorilor din sistemul nervos central să ducă la sughiț. Iar aceste perturbări sunt adesea observate și în creierul pacienților care sunt tratați pentru tumori cerebrale.

Vorbind pentru Huffington Post, neurologul Diana Greene-Chandos a spus că trebuie să fim atenți și la alte semne, mai concrete, pentru a determina dacă suferiți un accident vascular cerebral. Printre indicatorii cheie ai acestei afecțiuni se numără vederea încețoșată, amorțeala sau confuzia bruscă. Mai mult, ea a explicat că sughițul cauzat de un accident vascular cerebral este posibil să fie „dureros, necruțător și sever, care apare din senin”.

Specialiștii mai susțin că sughițul care durează mai mult de 48 de ore – sau care revine în mod regulat – ar trebui să fie verificat de un medic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: