Redactia.ro
Home » Știri » Când pică echinocțiul de primăvară. Atunci va începe cu adevărat primăvara!

Când pică echinocțiul de primăvară. Atunci va începe cu adevărat primăvara!

Echinoctiu de primavara

Echinocțiul este un fenomen care reprezintă  momentul când ziua și noaptea sunt egale oriunde pe Pământ. De două ori pe an se întâmplă acest lucru, iar  punctele de intersecție a eclipticii cu ecuatorul poartă denumirea de puncte cardinale. Când va pica echinocțiul de primăvară 2021?

Când pică echinocțiul de primăvară. Atunci va începe cu adevărat primăvara!

În fiecare an, echinocțiul își modifică data. Asta pentru că anul calendaristic nu este egal cu anul topic. Atunci când are loc echinocțiul, soarele trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc, moment în care, oriunde în lume, ziua devine egală cu noaptea. Concret, până pe data de 21 iunie, ziua va fi mai mare decât noaptea.

Atunci când are loc echinocțiul de primăvară, se schimbă și fusul orar. Concret, dăm ceasul cu o oră înainte. Adică, ora trei, va deveni ora 4. Echinocțiul de primăvară 2021,va avea loc pe data de 20 martie, la ora 09:37. Acest moment marchează începutul primăverii astronomice. Iată cum va cădea echinocțiul de primăvară, în următorii ani:

Echinocțiul de primăvară 2022 – 20 martie, ora 11:37;

Echinocțiul de primăvară 2023 – 21 martie, ora 23:24;

Echinocțiul de primăvară 2024 – 20 martie, ora 05:06;

Echinocțiul de primăvară 2025 – 20 martie, ora 11:01

Tradiții și obiceiuri la începutul echinocțiului de primăvară

Pentru această perioadă sunt specifice anumite ritualuri. Se spune despre copii că trebuie să bată, în semn ritualic pământul cu bețe și ciomege pentru a fi unul roditor și pentru a alunga frigul, încât să nu-l mai înghețe. “Intră frig şi ieşi căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură”.

În unele zone, copiii formează grupuri de opt sau trei persoane și merg din casă-n casă, cu o creangă de copac înflorită, pentru a recita diferite cântece populare. Creanga de copac se oferă gazdei, care la rândul său trebuie să ofere ce are mai bun copiilor, în special merinde, ouă sau alte cadouri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: