Primăvara este, cu siguranță, anotimpul verdețurilor. Pe lângă faptul că afară natura înflorește și înverzește, același lucru se întâmplă și grădinile noastre. Iată ce fructe și ce legume se vor coace primele în primăvara anului 2021.
Ce legume și fructe se coc primele primăvara. Acestea pot fi consumate primele
După o iarnă grea din punct de vedere al alimentației, în care poate am făcut excese, primăvara este momentul potrivit pentru a face o detoxifiere a organismului. Natura ne oferă toate alimentele necesare pentru a face acest lucru. Astfel, în această perioadă ne putem bucura de o mulțime de fructe și de legume.
Printre acestea, se află: leuștean, leurdă, untișor, frunze de păpădie, lobodă, spanac, salată verde, usturoi verde, ceapă verde, mărar,
lăptucă, mentă, corcodușe verzi, mere verzi, ridichi roșii, flori de soc, busuioc, muguri de pin,
cireșe de mai, căpșune.
Ceapa verde este bogată în vitaminele A, B, E dar și în potasiu fier calciu sodiu și zinc. sEste foarte bună pentru a trata diverse afecțiuni respiratorii cum ar fi bronșita, laringita, astmul bronșic.Urzicile sunt o sursă foarte bună de vitamina A, C, K, dar și de cupru, zinc, fier sau magneziu.Urzicile sunt foarte bune pentru a trata afecțiunile digestive.
Calendarul alimentelor pentru restul anului 2021
Aprilie: corcodușele verzi, ridichi, mentă, salata verdă, patrunjel, mărar, leuştean, ceapă verde, usturoi verde
Mai: primele cireșe și primele căpșuni, rozmarin, florile de soc
Mai – iunie: încep rădăcinoase proaspete – morcov și păstârnac, pătrunjel (rădăcină), ridichi, busuioc; muguri de brad în pădure (pentru sirop)
Iunie: primele căpșuni de grădină, vișine, cireșe, zmeură, dovlecei, ardei la solar
Iunie-Iulie: caise, mazăre
Din iulie încep toate legumele și fructele românești la care ne putem gândi (cu excepția celor de toamnă)
Iulie: murele, ardei capia, ardei iute, vinete la solar, primii pepeni, primele roșii de grădină
Iulie – august: vinete de grădină, ardei gras, gulie, ridiche neagră, sfeclă, hrean, cartofi noi, smochine, fasole verde păstăi, afine, hrean
De ce alimente ne putem bucura toamna
August-septembrie: fasole boabe, ciuperci
August-septembrie: Castraveții de grădină, cartofi, mere, pere, gutui, prune, nuci, ceapă uscată, conopidă, brocoli
Septembrie: Struguri, praz
Septembrie-octombrie: varză
Octombrie: se recoltează fructele de soc
Noiembrie: cătină
Ianuarie-Februarie: Napi
Morcov, păstârnac, țelină, sfeclă rosie, gulii – se găsesc cam tot timpul anului întrucât acestea se pot păstra foarte bine în locurile întunecate şi răcoroase.