Pandemia de coronavirus a schimbat inclusiv felul în care spălăm fructele și legumele. Totuși, este ceva ce nu trebuie să facem sub nicio formă, dacă vrem să ne protejăm sănătatea.
Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când speli legumele și fructele
Pentru a curăța cât mai bine fructele și legumele pe care le cumperi din supermarket, tot ce trebuie să faci este să le speli sub jet de apă și să le cureți. Totuși, în această perioadă au fost răspândite niște informații false potrivit cărora dacă spălăm fructele și legumele cu detergenți acestea vor fi mai curate și bune pentru consum. Totuși, OMS nu recomandă în niciun caz să apelăm la detergenții de prin casă pentru a spăla fructele și legumele.
„Fructele și legumele sau mâncarea în general cumpărată din supermarket sau de la piață se spală exclusiv cu un jet bun de apă ca și până acum. În niciun caz nu este recomandată folosirea dezinfectanților, detergenților sau a altor produse de curățenie pe post de spălare a mâncării”, a explicat un medic de la spitalul Floreasca.
Recomandarea medicilor pentru spălatul fructelor și legumelor
Nu trebuie în niciun caz să folosim detergent de vase sau orice alt produs destinat curățării pentru a spăla fructele sau legumele, pentru că indiferent de situație, acestea sunt pline de chimicale care vor intra la rândul lor în mâncarea pe care o consumăm noi.
„Indiferent de cât de tare este coaja unui fruct sau a unei legume, substanța folosită intră în produs și automat corpul nostru este bombardat cu niste chimicale ce NU trebuie sub nici o forma să fie ingerate. Imaginați-va că dacă ar fi să ne luăm după aceste sfaturi ar trebuia atunci să spunem în apă un detergent de vase, total incorect și greșit pentru sănătatea noastră”, a mai spus specialistul.