Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se spală, de fapt, fructele și legumele. Doar așa este corect!

Cum se spală, de fapt, fructele și legumele. Doar așa este corect!

Cum se spală, de fapt, fructele și legumele.

Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire în momentul în care fructele sunt consumate, trebuie respectate câteva reguli sanitare.

Majoritatea persoanelor care consumă fructe sunt de părere că este de ajuns îndepărtarea murdăriei de pe acestea, dar ceara și substanțele chimice sunt cele mai importante.

Cum se spală, de fapt, fructele și legumele

Fructele și legumele trebuie curătațe foarte bine înainte de a le consuma. Conform Doc.ro, nu este de ajuns spălarea numai cu apă a fructelor și legumelor, deoarece acestea sunt tratate cu pesticide și cu fungicide pentru a rezista climei și perioadelor lungi în care stau pe rafturile magazinelor.

Totodată, specialiștii susțin că o spălare corectă a fructelor și legumelor în apă caldă elimină substanțele toxice decât apa rece. Conform acestora, apa rece elimină doar 80% dintre substanțele chimice.

Pesticidele sunt folosite pentru a proteja alimentele de purtătorii de boli, precum țânțari, căpușe, șobolani sau șoareci.

Chiar dacă aceste alimente sunt beneficie pentru om, de fapt, acestea pot deveni foarte periculoase pentru organismul uman dacă nu sunt spălate corespunzător.

Oamenii de știință recomandă pentru îndepărtarea rezidurilor apa sărată sau combinația apei cu oțetul. Un alt ingredient pentru a îndepărta substanțele chimice de pe fructe și legume este bicarbonatul de sodiu. Întreaga operațiune durează 12-15 minute, iar alimentele se vor curăța de reziduurile de pe suprafață.

Cum trebuie spălate fructele și legumelem de reziduurile de pe suprafață

Așadar, pentru a nu te îmbolnăvi din cauza fructelor sau legumelor, trebuie să știi să le speli pentru a îndepărta toate substanțele care afectează organismul uman.

În prim plan, se pune într-un vas apă caldă, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și oțet și se amestecă bine.

Se cufundă pentru câteva minute legumele sau fructele, după care se scurg de apă și se clătesc bine sub jet de apă căldă.

La final se așează alimentele pe un prosop de hârtie până se usucă.

Mai există o soluție pentru îndepărtarea rezidurilor de pe fructe și legume. Se prepară dintr-o linguriță de sare de mare și o cană cu apă. Se țin fructele și legumele cinci minute, apoi se clătesc cu apă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: