Redactia.ro
Home » Știri » Cum te ajută bicarbonatul de sodiu și oțetul alb pentru a-ți curăța întreaga casă. Iată rețeta

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu și oțetul alb pentru a-ți curăța întreaga casă. Iată rețeta

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu și oțetul alb pentru a-ți curăța întreaga casă. Iată rețeta

Bicarbonatul de sodiu are nenumărate proprietăți, ceea ce-l face indispensabil la casa omului. Dacă mulți îl folosesc pentru remedii naturiste, alții îl folosesc la… curățenia casei! Iată, așadar, ce poți face cu bicarbonat de sodiu și oțet alb!

Întrebuințări casnice ale bicarbonatului de sodiu alături de oțet alb

Grație texturii ușor abrazive, bicarbonatul de sodiu este aliatul perfect în curățarea oricărei suprafețe. În plus, fiind un produs non-toxic este indicat chiar și pentru suprafețele din bucătărie. Iar ceea ce-l face și mai bun este că folosit în combinație cu oțet, bicarbonatul de sodiu devine un dezinfectant natural puternic. Fix ce trebuie în aceste vremuri, în care e declarată pandemie de coronavirus.

Iată, așadar, cum îl poți folosi. În bucătărie, pentru a spăla frigiderul. Neavând parfum și totodată neutralizând și eliminând mirosurile plăcute, acest ingredient este ideal pentru a curăța frigiderul. E de ajuns să amesteci 2 linguri de bicarbonat de sodiu (cam 50 de g) cu 1 l de apă și suprafețele se vor curăța mult mai ușor. Mai mult de atât, poți lăsa o ceașcă cu câteva linguri de bicarbonat de sodiu în frigider, iar mirosul neplăcut va fi absorbit.

La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu

  • Curățarea cuptorului. Fă o pastă din bicarbonat amestecat cu puțină apă și presară un strat subțire pe toată suprafața. Ulterior, pulverizează niște oțet alb. Lasă să acționeze, iar apoi îndepărtează tot cu o lavetă.
  • Curăță inoxul. Dacă vrei să dai o altă culoare oalelor tale, foloseștește de amestec de bicarbonat de sodiu cu puțină apă caldă.
  • În baie. Presară 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu pe vasul de toaletă și lasă-l să acționeze 15 minute.
  • Îndepărtează petele de transpirație de pe haine. Pune o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a spori eficiența detergentului de rufe.
  • Scapă de mirosul neplăcut din încălțăminte. Presară puțin bicarbonat de sodiu și lăsă peste noapte să acționeze. Dimineață, mirosul va dispărea ca prin minune.
  • Spală fructele și legumele. Astfel, vei elimina pesticidele cu care ar putea fi stropite.
  • Pentru volum al părului. Adaugă puțin bicarbonat de sodiu în șampon și vei obține un volum natural.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: