Redactia.ro
Home » Știri » Când revin ninsorile în România. Anunțul de ultimă oră de la ANM

Când revin ninsorile în România. Anunțul de ultimă oră de la ANM

Meteorologii de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM) transmit o serie de schimbări semnificative în vremea din România, care vor influența temperaturile și condițiile meteorologice în următoarele zile. Alina Șerban, meteorologa ANM, a prezentat previziunile pentru perioada imediat următoare, oferind informații valoroase pentru toți cei interesați de evoluția vremii.

Începând cu data de 12 aprilie, temperaturile în întreaga țară sunt așteptate să scadă cu cel puțin un grad Celsius, iar în unele regiuni, această scădere ar putea fi chiar de 3 grade Celsius. Totuși, pe 13 aprilie, se preconizează o creștere a valorilor termice, mai ales în sudul țării.

Variațiile termice din următoarele zile

În zonele montane, sunt prognozate precipitații, însă pe arii restrânse. Meteorologul Alina Șerban a subliniat că în zilele precedente, România a înregistrat temperaturi maxime remarcabile, cu recorduri termice înregistrate în multe regiuni ale țării. Aceste temperaturi extreme vor continua, cu maxime ajungând până la 28-29 de grade Celsius, mai ales în sudul teritoriului. Cu toate acestea, se prognozează o ușoară răcire în nord-estul țării, în zona Moldovei.

Începând cu săptămâna următoare, meteorologii anticipează o schimbare radicală în vremea din România. Temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând chiar și între 8 și 9 grade Celsius în zonele montane. În plus, este posibil să apară și precipitații sub formă de ninsoare în aceste regiuni.

„Foarte cald zilele acestea, am avut numeroase recorduri termice și ieri, și alaltăieri, probabil și astăzi vom avea, în condițiile în care vorbim de temperaturi maxime de la 22…23 de grade la 28…29 de grade, cele mai ridicate, atât astăzi cât și mâine, în partea de sud a teritoriului. Foarte probabil ca mâine să se răcească ușor în nord-est, în zona Moldovei, însă numai ușor.

Sâmbătă în toate regiunile, vor mai scădea temperaturile cu 1 grad, 2, cel mult 3, însă de duminică se va încălzi din nou, chiar semnificativ, astfel încât luni, marți, vom vorbi de temperaturi de 30, sau poate chiar peste 30 de grade în partea de sud a țării.

În condițiile în care vremea va fi frumoasă, precipitații se vor semnala doar pe arii restrânse în zonele montane, în zilele acestea. Foarte probabil mâine seară, mâine noapte, și în partea de sud a teritoriului, dar răzlețe și neînsemnate cantitativ.”, a declarat meteoroloaga ANM în direct pentru Antena 3.

Instabilitatea atmosferică ne ia prin surprindere

Potrivit previziunilor meteorologice, valul de aer rece care va acoperi țara va genera temperaturi scăzute și precipitații semnificative cantitativ. De asemenea, se anticipă fenomene de instabilitate atmosferică, iar în zonele montane se vor înregistra ninsori. Maximele termice se vor situa predominant între 8 și 20 de grade Celsius, iar în unele regiuni nordice și centrale, temperaturile pot deveni chiar negative.

Cu schimbările climatice evidente și variabilele condițiilor meteorologice, este important ca locuitorii din România să fie pregătiți pentru variațiile de temperatură și pentru posibilele fenomene meteorologice extreme. Informațiile furnizate de ANM și de meteorologi precum Alina Șerban sunt esențiale pentru a lua măsuri preventive și pentru a face față schimbărilor din mediul înconjurător.

„De la mijlocul săptămânii următoare, un val de aer rece va acoperi țara noastră și va determina temperaturi semnificativ mai scăzute, dar și precipitații probabil însemnate cantitativ. Vor fi și fenomene de instabilitate atmosferică, iar în zonele montane vor apărea ninsorile. Temperaturile vor scădea foarte mult, maximele se vor situa în marea lor majoritate între 8…9 și cel mult 19…20 de grade, iar minimele vor deveni ușor negative în partea de nord și de centru.”, a mai adăugat Alina Șerban în cadrul acelorași declarații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: