Redactia.ro
Home » Știri » Când se închid școlile? Ce reprezintă scenariul roșu și în ce condiții se activează

Când se închid școlile? Ce reprezintă scenariul roșu și în ce condiții se activează

GALERIE FOTO (2)

Mai multe școli trec la scenariul roșu în ceea ce privește situația de învățământ. Încă de la începutul anului școlar, s-a vorbit tot mai des despre modul de funcționare în funcție de scaneriul verde, galben sau roșu. Care sunt măsurile prin care poate fi dispusă închiderea școlilor

 

Ce reprezintă scenariul roșu

Scenariul roșu sau scenariul trei reprezintă varianta cea mai dificilă în care se pot desfășura orele în instituțiile de învățământ. Varianta cea mai pesimistă dintre cele trei indică faptul că într-o localitate există mai multe persoane infectate cu noul coronavirus raportat la mia de locuitori în ultimele 14 zile, scrie spynews.ro. Mai mult, în scenariul roșu școlile se închid complet, iar  elevii sunt nevoiți să urmeze orele online.

Președintele Iohannis a precizat că, în acest moment, doar 50 de localități din România se încadrează în scenariul roșu, iar în scenariul ,,galben” sunt, până în acest moment, deja câteva sute de localități.

 

Ce spune ministrul Educației despre intrarea în scenariul roșu

 

Situația va fi actualizată constant în funcție de situația epidemiologică din țară. Pentru fiecare județ, Comitetul pentru Situații de Urgență, la propunerea școlii și a Inspectoratului Școlar, va decide modalitatea în care elevii vor desfășura cursurile. „Trebuie să spunem încă de la început tuturor că decizia este una descentralizată, la nivelul localității. Prin urmare, unitatea de învățământ știe cel mai bine care este situația din punct de vedere al infrastructurii dar și din punct de vedere al îmbolnăvirilor.” 

Mai mult, în ,,cadrul Consiliului de Administrație al unității de învățământ, se stabilește scenariul, după care se va transmite către Inspectoratul Școlar Județean care, împreună cu DSP, analizează și din punct de vedere epidemiologic situația dar și din punct de vedere a ceea ce școala a decis în consiliul de administrația și împreună în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vor lua decizia suspendării cursurilor„, a declarat Monica Anisie, potrivit Digi24.

Numărul cazurilor de COVID-19 în școli și grădinițe crește constant. Astfel,  344 de unități de învățământ au trecut la scenariul roșu, doar în ultima săptămână. În total, 581 de școli din toată țara se află în acest punct, până în acest moment.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: