Redactia.ro
Home » Știri » Când se va încheia pandemia de coronavirus? Mesajul medicului Cristian Oancea

Când se va încheia pandemia de coronavirus? Mesajul medicului Cristian Oancea

Pandemie de coronavirus

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, a explicat într-un interviu care sunt soluțiile împotriva pandemiei de coronavirus dar și cât timp va mai fi prezentă această boală. 

”Mai avem doar câteva locuri, dar situația este foarte dinamică”

Medicul Cristian Oancea a menționat faptul că Spitalul „Victor Babeș” este în curs de a prelua, ca secție exterioară, și Clinica de recuperare cardio-vasculară, ce ține de Institutul de Boli Cardio-vasculare din Timișoara, unde mai sunt încă 40 de locuri pentru pacienți. Prin această ocazie, medicul speră ca Timișoara să depășească cu bine perioada următoare. 

 „Mai avem doar câteva locuri, dar situația este foarte dinamică – acum pot să am 5-6 locuri libere, dar în jumătate de oră poate să fie totul plin”, a spus acesta.

De asemenea, Cristian Oancea susține că masca de protecție și distanțarea sunt singurele arme împotriva virusului. Și a făcut, în acest sens, un apel la oameni. „Chiar dacă pot părea măsuri banale, dar până nu vine vaccinul, ca să avem un alt instrument împotriva acestui virus, tot ce încercăm acum sunt tratamente care au efect la unii pacienți, la alții nu. Până nu avem un vaccin nu putem să spunem că avem o armă fiabilă de luptă împotriva acestui virus”, a fost avertismentul managerului spitalului COVID din Timișoara.

Peste câți ani va trece pandemia de COVID-19?

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, este de părere că o altă pandemie apare odată la 7-8 ani. „Am trecut și prin gripă, și prin rujeolă. Aceste epidemii și pandemii tot revin ciclic, odată la 7-8 ani o să tot apară câte o epidemie sau pandemie. Tocmai de aceea, trebuie să avem infrastructura umană și sperăm în continuare la investiții, pentru că noi nu ne putem compara încă nici pe departe cu sistemul medical vestic. Spitalele pe care le avem trebuie să le dotăm corespunzător și să avem spitale care să facă față următoarelor provocări”, a spus el. 

Noul coronavirus va dispărea definitiv abia peste cinci sau șase ani.„Eu am mai spus-o și au mai spus-o și domnul profesor Rafila, și domnul profesor Cercel: Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. Nu putem să ne închidem în casă 5-6 ani, până trece definitiv, pentru că nu o să treacă. Soluția este să fim responsabili și să fim solidari, adică nu trebuie să ne batem joc unul de munca celuilalt”, a încheiat medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: