Redactia.ro
Home » Știri » Când se va termina situația epidemiologică din România? Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Când se va termina situația epidemiologică din România? Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Cand nu vom mai purta masca de protectie

Când se va termina situația epidemiologică din România? Ne aflăm în al treilea val de pandemie, iar situația este îngrijorătoare. Cu toate astea, specialistul Alexandru Rafila a venit cu vești bune. Oficialul a declarat că această situație epidemiologică va mai dura o perioadă scurtă de timp, urmând ca România să revină la normalitate.

Când se va termina situația epidemiologică din România? Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Când se va termina situația epidemiologică din România? De mai bine de un an, întreaga lume s-a transformat total din cauza pandemiei de coronavirus. Virusul din China a ucis milioane de oameni, care nu au mai avut nicio șansă în fața noului coronavirus. În prezent, România se află în plin val trei al pandemiei de coronavirus, iar situația este destul de îngrijorătoare. Însă, medicul Alexandru Rafila a vorbit despre momentul în care țara va reveni la normalitate. Conform acestuia, virusul va mai dura puțin peste o lună, urmând ca apoi situația să se amelioreze. Astfel, în toamna acestui an, există posibilitatea ca românii să se bucure de libertatea cu care erau obișnuiți. „Eu cred că această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale şi aşa mai departe va mai dura circa 45 de zile, aşa zisul al treilea val, iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie”, a spus Alexandru Rafila în cadrul unei emisiuni TV.

De asemenea, acesta a subliniat importanța comunicării în ceea ce privește măsurile luate și gestionarea pandemiei de coronavirus. Alexandru Rafila a declarat că există studii care arată că vaccinul AstraZeneca oferă protecție bună pentru tulpina braziliană și a recomandat imunizarea cu acesta.

Cum a început epidemia

În luna noiembrie 2019, în China apărea pentru prima dată coronavirusul. Un bărbat din pronvincia Hubei a fost prima persoană care s-a infectat cu COVID19, iar autoritățile de la Beijing ar fi identificat în mod oficial primul caz abia pe 8 decembrie 2019. În următoarele săptămâni, personalul medical din orașul Wuhan a trata zeci de oameni bolnavi de o pneumonie de proveniență necunoscută. Pe 27 decembrie s-a prezentat la spital un pacient care s-a dovedit să aibă aceleași anormalități la nivelul plămânilor.

Ulterior, autoritățile din China au raportat focarul de pneumonie către Centrul chinez pentru prevenirea și controlul bolilor. Până în prezent, peste 55 de milioane de oameni au fost infectați cu COVID19, iar dintre aceștia, 35,4 milioane s-au vindecat, iar peste 1.3 milioane au murit. Cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus sunt SUA (11,2 milioane de cazuri), India (8,8 milioane), Brazilia (5,8 milioane), Franța (1,9 milioane), Rusia (1,9 milioane), Spania (1,5 milioane), Marea Britanie (1,4 milioane) și Argentina (1,3 milioane).

Cele mai afecatate țări, după numărul deceselor, sunt SUA (246.000), Brazilia (166.000), India (130.000), Marea Britanie (52.000), Franța (44.000), Spania (41.000), Argentina (35.000) și Rusia (33.000). În România au fost confirmate 940.443 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 840.127 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 23.234 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: