Redactia.ro
Home » Știri » Când trecem la ora de iarnă în 2022. Ceasurile se dau înapoi după echinocțiul de toamnă

Când trecem la ora de iarnă în 2022. Ceasurile se dau înapoi după echinocțiul de toamnă

Când trecem la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi după echinocțiul de toamnă. Vom dormi cu o oră mai mult, iar ziua va avea 25 de ore. Iată toate detaliile.

Când trecem la ora de iarnă

În fiecare primăvară și toamnă, trebuie să dăm ceasurile cu o oră înainte, respectiv înapoi. Bineînțeles, nu pe cele automate și performante, care se dau singure. Anul acesta, trecerea la ora de iarnă va avea loc în Europa duminică, 30 octombrie 2022, la ora 3 a.m.. Atunci, ne vom întoarce oficial cu o oră înapoi.  Revenirea la ora de iarnă se va face la sfârșitul lunii octombrie. Ora 03:00 va deveni ora 02:00, iar ceasul se va da cu o oră înapoi.

Ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore. Schimbarea orei se face după echinocțiul de toamnă. Există o regulă generală care spune că trecerea la ora de iarnă se face în ultimul weekend din luna octombrie. Se va reveni la ora de vară abia în ultima duminică din luna martie, adică pe data de 26 martie 2023. S-ar putea, însă, că 2023 să fie ultimul an în care facem trecerea de la ora de iarnă la ora de vară.

Deciziile luate de Comisia Europeană

Au existat multe discuții ale oficialilor europeni despre schimbarea orei. Momentan, nu s-a luat o decizie definitivă. În 2018, o consultare online a scos la iveală faptul că 84% dintre cetățenii europeni chestionați erau în favoarea încetării schimbării orei. Tocmai din acest motiv, deputații europeni au votat să se renunțe definitiv la ideea de oră de iarnă și oră de vară.

Asta pentru că specialiștii sunt de părere că schimbarea oreo poate avea efecte negative asupra sănătății noastre. Mai exact, timp de două săptămâni, ne putem confrunta cu oboseală accentuată, insomnii, tulburări digestive sau stări de confuzie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini