Redactia.ro
Home » Știri » Când va fi inaugurată stația de metrou „Tudor Arghezi”. Construcțiile s-au finalizat anul trecut, dar bucureștenii mai au de așteptat până la deschiderea ei oficială

Când va fi inaugurată stația de metrou „Tudor Arghezi”. Construcțiile s-au finalizat anul trecut, dar bucureștenii mai au de așteptat până la deschiderea ei oficială

tudor arghezi

Construcția noii stații de metrou „Tudor Arghezi” a fost finalizată încă din decembrie 2022. Cu toate acestea, stația va deveni operațională pentru transportul public de călători cel mai târziu până la jumătatea lunii noiembrie. Iată detaliile!

Când va fi dată spre folosință noua stație de metrou Tudor Arghezi

Ca urmare a recentelor întâlniri de lucru dintre primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, și reprezentanții Ministerului Transporturilor și Metrorex S.A., a fost stabilit un program de activități. Conform acestui program, stația „Tudor Arghezi” va fi pusă în funcțiune cel târziu până la data de 15 noiembrie. Aceste detalii au fost comunicate într-un comunicat de presă emis de Primăria Sectorului 4.

De asemenea, în aceeași perioadă, stația de metrou construită de comunitatea Sectorului 4 va deveni un punct multimodal de transport. Ea va fi conectată direct la o parcare etajată din apropiere printr-un tunel pietonal subteran. Acest lucru va permite celor care vin din afara orașului să își lase în siguranță vehiculele și să continue călătoria către centrul Capitalei folosind metroul.

Stația de metrou „Tudor Arghezi” reprezintă o investiție de 50 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri nerambursabile. Este o realizare unică în România, deoarece a fost construită de către o administrație locală.

Ce dotări are stația de metrou Tudor Arghezi

Această nouă stație, împreună cu linia de legătură, se întinde pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și se întinde de la stația Berceni, care reprezintă capătul actual al Magistralei 2, până la Șoseaua de Centură. Traseul său total are o lungime de 1,6 kilometri.

În plus, accesul călătorilor pe peron a fost simplificat prin utilizarea a șapte scări rulante și a șapte lifturi, care au fost instalate pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități. În întreaga lungime a peronului, a fost instalat un covor tactil de orientare, conceput pentru a asista persoanele cu deficiențe de vedere în navigarea lor.

Se acordă o atenție deosebită dotărilor și măsurilor de siguranță și protecție a călătorilor, în conformitate cu normele specifice pentru transportul cu metroul. Astfel, stația de metrou Tudor Arghezi dispune de un sistem de supraveghere format din 70 de camere video, amplasate la nivelul peronului, în cele două vestibule și în cele cinci zone de acces.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: