Redactia.ro
Home » Știri » Când vine iarna? Când se așteaptă să cadă primii fulgi de zăpadă. Prognoza meteo

Când vine iarna? Când se așteaptă să cadă primii fulgi de zăpadă. Prognoza meteo

Când vine iarna? Când se așteaptă să cadă primii fulgi de zăpadă. Prognoza meteo

În ciuda prognozei care indică că temperaturile vor crește brusc în ziua de mâine, atingând 28 de grade Celsius, cu o vreme similară celei dintr-o zi însorită de vară, se pare că începând de luni, un front rece se va abate asupra întregii țări.

Când vine iarna

Meteorologii au observat că de duminică se va instala o masă de aer rece care va cauza o scădere semnificativă a temperaturilor în regiunile de nord și nord-vest, extinzându-se ulterior în toată țara la începutul săptămânii viitoare.

În seara de duminică, se preconizează că vremea se va înrăutăți și vor apărea ploi. Mai întâi, se așteaptă ploi în jumătatea nordică a țării, urmate de celelalte regiuni, cu posibilitatea de averse și descărcări electrice, precum și posibile cantități semnificative de precipitații. Acest trend rece se va menține în toată țara începând cu săptămâna viitoare, a explicat meteorologul Alina Șerban într-un interviu pentru Antena 3 CNN.

Prognoza meteo

În plus, meteorologii de la AccuWeather au actualizat prognoza meteo pentru lunile următoare. Chiar dacă se așteaptă scăderea temperaturilor și apariția ploilor, primii fulgi de zăpadă nu vor cădea imediat. Cu toate acestea, se anunță că va exista lapoviță și ninsoare pe 15 și 26 decembrie, dar prima ninsoare mai consistentă este programată să aibă loc în București abia pe 4 ianuarie 2024.

1. Săptămâna 16 – 23 octombrie 2023: Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele obișnuite pe întreg teritoriul României, cu o accentuare a acestei scăderi în regiunile nordice. Cu excepția nord-vestului extrem, unde va fi un deficit local de precipitații, cantitățile de ploi vor fi peste medie, în special în sudul țării.

2. Săptămâna 23 – 30 octombrie 2023: Temperaturile medii vor fi ușor mai scăzute decât cele normale în toate regiunile, cu accent pe cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de normal pentru această perioadă pe întreg teritoriul, cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării și un ușor excedent în sud-vest.

3. Săptămâna 30 octombrie 2023 – 6 noiembrie 2023: Temperatura medie a aerului va fi în general apropiată de normal în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile de precipitații vor fi ușor mai mari în regiunile nord-vestice, în timp ce în rest vor fi apropiate de normale pentru această perioadă.

4. Săptămâna 6 – 13 noiembrie 2023: Valorile medii ale temperaturilor vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de normal în toate regiunile.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: