Redactia.ro
Home » Știri » Când vor intra bursele pentru elevi, de fapt. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Când vor intra bursele pentru elevi, de fapt. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

În România, în fiecare an școlar, elevii se confruntă cu o serie de provocări financiare legate de costurile educației, cum ar fi manualele, rechizitele și chiar transportul. Pentru a sprijini elevii cu resurse financiare limitate, Ministerul Educației acordă burse sociale, de merit și alte tipuri de burse, într-un efort de a asigura accesul la educație pentru toți. 

La începutul acestui an școlar, Ministerul Educației a anunțat cu mândrie că numărul elevilor români care beneficiază de burse a crescut semnificativ față de anul precedent. Mai mult decât atât, valoarea acestor burse a fost majorată considerabil, pentru a asigura o susținere financiară mai semnificativă elevilor. Spre exemplu, bursa de merit, care recompensează performanța școlară excelentă, a fost majorată de la 200 de lei, cât era anul trecut, la 450 de lei în anul școlar 2023-2024. Aceasta este o veste îmbucurătoare pentru elevii dedicați și implicați în învățare.

Ce burse primesc elevii români în 2023-2024

În plus față de bursele de merit, există și burse sociale, care sunt acordate elevilor cu resurse financiare limitate. Aceste burse au o valoare de 300 de lei pe lună și reprezintă o resursă vitală pentru familiile care se confruntă cu dificultăți financiare. Pentru a fi considerați eligibili pentru aceste burse, elevii trebuie să îndeplinească anumite criterii, care includ venitul lunar pe membru de familie, numărul de persoane din familie, și altele.

Cu toate acestea, Ministerul Educației nu s-a limitat doar la aceste două tipuri de burse. În anul școlar 2023-2024, se acordă și următoarele tipuri de burse:

  1. Bursă de excelență olimpică I: Această bursă, cu valori cuprinse între 750 și 3000 de lei, este acordată elevilor care au obținut rezultate deosebite în competițiile școlare sau olimpiadele naționale.
  2. Bursă de excelență olimpică II: Cu o valoare de 700 de lei, această bursă recompensează elevii care au obținut performanțe notabile în competițiile școlare.
  3. Burse pentru mame minore: Cu o valoare de 700 de lei, această bursă sprijină mamele minore care doresc să continue școlarizarea.
  4. Bursă tehnologică: Pentru a sprijini elevii care urmează să devină tehnicieni calificați, se acordă o bursă în valoare de 300 de lei pe lună.

Când vor intra, de fapt, bursele

O întrebare importantă este când vor intra aceste burse în conturile elevilor în anul școlar 2023-2024. Potrivit informațiilor disponibile, bursele vor fi distribuite în fiecare lună, alături de alte drepturi sociale. Astfel, data de 15 a fiecărei luni este momentul așteptat când elevii vor primi sprijinul financiar de care au nevoie. Această dată a fost aleasă pentru a coincide cu plățile altor beneficii sociale, cum ar fi pensiile și alocațiile.

Pentru a înțelege mai bine contextul, trebuie să menționăm că anul școlar a început pe data de 11 septembrie, iar pentru a beneficia de aceste burse, elevii au avut la dispoziție un interval specific pentru a depune dosarele corespunzătoare. Cu toate acestea, chiar dacă dosarele au fost depuse, bursele nu au fost încă distribuite.

Cu toate acestea, elevii care sunt eligibili pentru burse își vor primi banii retroactiv începând cu data de 15 noiembrie. Aceasta înseamnă că, în acea zi, vor fi plătite bursele pentru luna septembrie și octombrie, asigurându-se astfel că elevii primesc sprijinul necesar pentru a-și continua studiile fără întreruperi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: