Redactia.ro
Home » Homepage » Candidat surpriză! Pe cine vrea să arunce PNL în lupta pentru Primăria Capitalei

Candidat surpriză! Pe cine vrea să arunce PNL în lupta pentru Primăria Capitalei

PNL

Începe lupta pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan visează la PMB. PLUS îl sprijină pe Vlad Voiculescu. PMP are trei opțiuni.

Gabriela Firea aflată acum la șefia Municipalității spune că își dorește un nou mandat ca să ducă la capăt ce a început. Liderul PNL, Ludovic Orban o atacă însă, reproșându-i că nu se văd rezultatele muncii sale nici după  trei ani de mandat.

PNL este de altfel singurul partid care nu a anunțat pe cine susține în cursa pentru Primăria Capitalei, după ce Ludovic Orban a respins pentru moment apelul făcut de liderul PLUS, Dacian Cioloș care a cerut sprijinul forțelor de dreapta pentru candidatura lui Vlad Voiculescu la PMB.

PNL face sondaje şi măsoară patru politicieni, pentru a vedea care are cele mai mari şanse în lupta pentru Primăria Capitalei. Este vorba despre Rareş Bogdan (europarlamentar), Violeta Alexandru (ministrul Muncii), Ciprian Ciucu (consilier general PMB) şi Ludovic Orban, actualul premier, transmite Antena 3.

Primul sondaj pentru alegerile de la Primăria Capitalei

În decembrie, Ludovic Orban spunea că e prematur ca partidele de dreapta să vorbească despre nominalizarea unui candidat unic la alegerile locale. Semnalul e clar: PNL are prima șansă și dreptul să nominalizeze candidatul unic, pentru care zvonurile politice arată că se încălzește tocmai Rareș Bogdan.

Nici Ludovic Orban nu ar renunța la o candidatură, spune surse liberale, dacă nu va mai fi premier până atunci, dorința de a fi primar al Bucureștiului fiind o aspirație mai veche a președintelui PNL, motiv pentru care a și candidat în 2008 și a mai încercat și în 2016 când însă l-a oprit DNA din drum.

Bătălia pentru Primăria Capitalei se anunţă intensă. De obicei, partidul care câştigă Capitala va câştiga şi alegerile parlamentare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: