Redactia.ro
Home » Știri » Carantina de noapte a fost impusă în mai multe zone din țară! În ce condiții pot ieși românii din casă

Carantina de noapte a fost impusă în mai multe zone din țară! În ce condiții pot ieși românii din casă

Carantina de noapte a fost impusă în mai multe zone din țară! În ce condiții pot ieși românii din casă

Autoritățile au început să impună noi reguli în mai multe zone din țară, în urma infectărilor crescute în mod alarmant. Iată ce orașe au fost afectate!

Carantina de noapte a fost impusă în mai multe zone din țară! În ce condiții pot ieși românii din casă

Valul patru este aproape și a afectat deja primele localități din România. Autoritățile au început să impună noi reguli în mai multe zone din țară din cauza infectărilor crescute din ultimul timp. În mai multe zone din țară, rata infectării crește pe zi ce trece, iau autoritățile au luat câteva măsuri aspre în mai multe localități din Maramureș și Satu Mare.

Primul oraș care a intrat în carantina de noapte este Bechet, din județul Dolj, după ce incidența a depășit 7 cazuri la mia de locuitori. Autoritățile au decis că oamenii pot ieși din casă noaptea doar în interes de serviciu, achiziționare de medicamente, pentru îngrijirea persoanelor vârstnice sau pentru însoțirea copilului, asistență medicală și în cazul decesului unui membru al familiei.

Astfel că, s-au impus din nou restricții în privința circulației, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice deschise, iar magazinele se închid la ora 18:00, cu excepția farmaciilor, benzinăriilor și cei care fac livrări la domiciliu.

În județul Satu Mare au revenit restricțiile de noapte în trei localități, Cămârzana, Târșolț și Gherța, iar localnicii pot ieși după ora 20:00, doar cu declarație pe propria răspundere. În localitatea Târșolț, rata de infectare este peste 7,5 la mia de locuitori. Acum o săptămână a avut loc o nuntă cu peste o mie de invitați, iar oamenii legii au deschis dosar penal pentru răspândirea virusului.

Ce restricții vor fi dacă vine valul 4 în România

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății spune că în valul 4 al pandemiei, în condițiile în care există și vaccinul anti-COVID, restricțiile cel mai probabil nu vor mai fi luate la nivel național, ci se vor aplica local, acolo unde este cazul.

”Nu cred că se pune problema de așa ceva (ca restricțiile să rămână pe masa guvernanților – n.r.). La nivel teoretic acum știm ce funcționează: funcționează vaccinul, funcționează măsurile pe care le avem – care și acestea vedem că avem aceste borne în care sunt diferite, în funcție de procentul de persoane infectate în fiecare localitate. Aici funcționează – și e ceea ce am văzut că a funcționat în ultimele luni – adaptarea acestor măsuri la nivel local, pentru că măsurile cu caracter general la nivel național (nu se mai justifică – n.r.), atât timp cât ai o diversitate atât de mare: București, unde ai aproape 56 la sută populație vaccinată versus Covasna, Suceava, unde ai un procent foarte mic de populație vaccinată, unde ai un risc invers proporțional, mult mai mare, de a avea un fenomen epidemiologic, fie el și local, și atunci măsura trebuie să fie adaptată acolo, nu unei mari metropole”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în  Ministerul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: