Redactia.ro
Home » Știri » Încă două localități din România intră în carantină. Autoritățile au impus noi restricții

Încă două localități din România intră în carantină. Autoritățile au impus noi restricții

Încă două localități din România intră în carantină. Autoritățile au impus noi restricții

Încă două localități din România au intrat în carantină, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut considerabil. Autoritățile au impus noi restricții în aceste zone. 

Încă două localități din România intră în carantină. Autoritățile au impus noi restricții

Încă două localități din România au intrat în scenariul roșu, ca urmare a creșterii numărului cazurilor de COVID-19. Este vorba de comunele Săbăoani din județul Neamț și Răchiteni din Iași. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ a stabilit, luni, o serie de restricţii care se vor aplica în comuna Săbăoani, unde indicele de infectare la Săbăoani a ajuns la 4,43 la mia de locuitori, scrie Agerpres.

Potrivit deciziei CJSU Neamţ, începând de marţi, de la ora 08,00, sunt interzise activităţi şi evenimente de tipul concertelor, manifestărilor sportive, botezurilor, nunţilor, meselor festive, atât în aer liber cât şi în spaţii închise. De asemenea, restaurantele, cafenelele şi terasele vor fi închise timp de 14 zile. Totodată, începând de vineri şi până duminică este interzisă circulaţia persoanelor în afara gospodăriei, în intervalul orar 20.00 – 05.00.

În comuna ieşeană Răchiteni vor fi impuse restricţii pe parcursul nopţii, în zilele de weekend, conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, după ce incidenţa cazurilor de COVID a depăşit patru la mia de locuitori, potrivit stirileprotv.ro.

CJSU Iaşi a decis luni interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în localitatea Răchiteni din judeţul Iaşi în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00, potrivit News.ro.

Autoritățile au permis și câteva excepții

Există şi câteva excepţii, acestea vizând deplasarea în interes profesional, asigurarea asistenţei medicale sau achiziţionarea de medicamente. De asemenea, este permisă deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie. Această măsură rămâne în vigoare până când incidenţa în comuna Răchiteni va fi mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori.

Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private pot să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică doar în intervalul orar 5.00-18.00.

Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

„Numărul de cazuri pozitive cu COVID-19 din comuna Răchiteni a continuat să crească şi a ajuns la o incidenţă de 4,56 la mia de locuitori. Legislaţia este fără echivoc în această situaţie şi impune mai multe măsuri care au scop să limiteze răspândirea virusului în comunitate. Suntem în dialog permanent cu reprezentanţii primăriei Răchiteni şi cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi luăm toate măsurile indicate de lege pentru a reveni la o situaţie normală”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

În judeţul Iaşi s-au înregistrat până luni 43.012 cazuri de Covid-19, dintre care 19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Incidenţa cumulată la 14 zile în judeţul Iaşi este 0.25 cazuri la mia de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: