Redactia.ro
Home » Știri » A fost făcut anunțul! Restricțiile care vor intra în vigoare de joi, 26 august. Ce s-a interzis în totalitate

A fost făcut anunțul! Restricțiile care vor intra în vigoare de joi, 26 august. Ce s-a interzis în totalitate

Raed Arafat

Autoritățile au făcut anunțul! Restricțiile revin din cauza valului patru care deja își face apariția. De joi, 26 august vor intra în vigoare. Ce le este interzis românilor.

Restricțiile care vor intra în vigoare de joi, 26 august. Ce s-a interzis în totalitate

Conform ultimelor informații nunțile și evenimentele publice au fost interzise, restaurantele interzise. De asemenea  masca sanitară a devenit obligatorie inclusiv în aer liber și la locul de muncă în două localități care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19. În cele două localități din Dâmbovița și Cluj, în ultimele 14 zile a  fost depăşită rata de trei la mia de locuitori. Comuna dâmboviţeană Morteni raportează, miercuri, un indice de infectare de 4,47 la o mie de locuitori.

Se aprobă instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice, staţii pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare de pe raza comunei Morteni.„,  arată decizia CJSU Dâmboviţa.

Ce a spus Raed Arafat despre perioada următoare

Raed Arafat a vorbit despre vaccinare. Acesta a precizat că nici nu s-a adus în discuție vaccinarea obligatorie. De asemenea el a mai spus că nu este vorba despre discriminare, ci de protejarea populației, drept urmare cei nevaccinați nu vor avea același acces și beneficii ca cei vaccinați.

Nu este vorba despre a discrimina, ci de a proteja populația. Este vorba despre statusul sanitar pe care fiecare îl are. Cei vaccinați nu vor avea restricții, dar vor exista locuri în care se vor solicita fie certificatul, fie test, fie trecerea prin boală. Cel puțin eu nu am participat la nicio discuție în acest sens, de a obliga oamenii să fie vaccinați în mod general. „, a spus Raed Arafat.

Ioana Mihăilă a vorbit și ea despre situația epidemiologică. Ministrul Sănătății a dat detalii despre infrastructura de stocare a vaccinului, dar și despre situația vaccinărilor până la acest moment.

În acest moment, nu se discută despre vaccinarea obligatorie, dar sperăm totuși că oamenii care acum refuză să se vaccineze să fie conștienți de importanța vaccinării și să aleagă acestă variantă și nu aceea a internării în spital pe o secție de terapie intensivă infectați cu COVID. A lor sau a celor cu care vin în contact.„, a declarat Ioana Mihăilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini