Redactia.ro
Home » Știri » Care a fost cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Anchetatorii fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă

Care a fost cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Anchetatorii fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă

GALERIE FOTO (3) Care a fost cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

Care a fost cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Un incendiu devastator a izbucnit joi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Doi pacienți cu vârste cuprinse între 74-75 de ani au murit, iar alte 20 de persoane au fost evacuate. Care este cauza incendiului?

Care a fost cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Anchetatorii fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă

Care a fost cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a fost amendat în luna februarie după ce au fost găsite mai multe nereguli. Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, spitalul nu avea autorizație ISU.

Managerul spitalului, Bogdan Nica, a declarat că spitalul nu avea autorizație ISU, dar că aceasta era în proces de obținere. De asemenea, acesta a declarat că incendiul ar fi fost provocat de la o defecțiunea unui aparat medical. ”Posibil o defecțiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical. A fost un incendiu care s-a extins în câteva secunde la infirmieră, incendiul a fost lichidat foarte repede, în 12 minute. Eram în curs de a obține autorizația, nu aveam. Secția a fost modernizată acum 2 ani, anul trecut s-a schimbat alimentarea cu oxigen de la butelii, pe rampe, pentru a elimina orice risc. Nu existau prelungitoare, nici tuburi de oxigen. ISU nu a găsit nereguli, nu erau nereguli aici (…) O autorizație la un incendiu nu ne ferește de incendiu, ci arată doar că respectăm niște norme.Salonul avea și ușă spre exterior, făceam exerciții regulat.Există o autorizație parțială, pentru că în rest a trebuit să modificăm documentația. Când am venit eu manager am aflat că aici nu erau planuri. Și a trebuit să refacem planurile și să refacem documentația, mai ales după ce am modificat instalația de oxigen și am pus-o pe stocator și nu pe butelii. ”, a declarat managerul Bogdan Nica, joi dimineață.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești au deschis un dosar penal și fac cercetări cu privire la incendiul izbucnit. De asemenea, anchetatorii fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Incendiul a fost localizat la un singur salon

Conform managerului, infirmiera încerca să-i pună masca de oxigen bolnavului care era agitat, iar patul s-a mișcat și a apărut o flamă. Ulterior, colega ei a venit cu un extinctor, a stins imediat costumul după care au sunat la 112. „Infirmiera, în timp ce încerca să îi repună masca bolnavului care era foarte agitat, atunci s-a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor, a stins imediat costumul, după care au intervenit cu extinctoare în salon, a intervenit și ISU în 10 minute și incendiul s-a stins în 3 minute. A fost localizat la un singur salon. Asta mi-au spus colegii mei”, a declarat Bogdan Nica, managerul spitalului.

Alarma de incendiu a fost dată în jurul orei 04.16 dimineața, iar apelul la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. La fața locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 de ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiunea a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: