Redactia.ro
Home » Știri » Care e cea mai frumoasă limbă din lume. Este înrudită cu româna, iar mulți dintre noi o vorbesc

Care e cea mai frumoasă limbă din lume. Este înrudită cu româna, iar mulți dintre noi o vorbesc

limbi

Lingviștii caută de multă vreme răspunsul la o întrebare care stă pe buzele tuturor. Care este cea mai frumoasă limbă din lume? Răspunsul este unul greu de oferit, cu obiectivitate, însă un lucru este cert – ceea ce considerăm noi ca fiind o limbă frumoasă, din punctul de vedere al sonorității, este diferit de ceea ce lingviștii consideră a fi o limbă frumoasă. La ce concluzie au ajuns specialiștii?

Care este cea mai frumoasă limbă din lume. Specialiștii au oferit răspunsul

Conform celui mai recent studiu, inima participanților a bătut cu până la 23 la sută mai repede atunci când au auzit un text în limba italiană.

Când au fost expuși limbilor franceză și portugheză, numărul de bătăi pe minut a înregistrat o creștere de 20% față de ritmul obișnuit de odihnă. Aceasta se datorează faptului că limba franceză este cunoscută pentru tonalitatea sa plăcută, melodică și romantică, în timp ce limba italiană emană o energie captivantă.

Pe de altă parte, limba germană este percepută ca fiind mult mai dură, aspră și rigidă. Acest lucru nu este întâmplător, deoarece limba în sine poate influența emoțiile noastre, în funcție de sonoritatea cuvintelor care o alcătuiesc.

Există anumite limbi considerate cu adevărat mai atractive universal în diverse culturi? Evidențele în acest sens sunt limitate, conform experților.

Cercetătorii au analizat 228 de limbi din 43 de familii lingvistice, având un eșantion de 2125 de înregistrări. Sunetul înregistrat prealabil a fost redat la 820 de vorbitori nativi de limbile engleză, chineză și semitice, care au fost rugați să indice cât de mult le-a plăcut ceea ce au auzit.

În linii mari, nu a existat un consens între oamenii din culturi diferite cu privire la care limbă suna mai frumos. Conform studiului, vorbitorii de chineză au menționat că mandarina, engleza și japoneza sunt cele mai frumoase limbi, în timp ce vorbitorii de limbi semitice au preferat spaniola, engleza, italiana și araba.

Limba italiană pare să fie considerată una plăcută, în mod universal

Cu toate acestea, au existat câteva aspecte asupra cărora respondenții au fost în mod clar de acord. Majoritatea oamenilor, indiferent de cultură sau limbă maternă, au dat limbei cecene puține puncte în ceea ce privește atractivitatea. Pe de altă parte, limba Tok Pisin, o limbă vorbită în Papua Noua Guinee, a obținut un scor surprinzător de înalt în această privință.

Datorită naturii subiective a opiniilor despre frumusețea limbilor, numeroase cercetări au încercat să determine care dintre ele pot fi preferate în diverse contexte. De exemplu, un sondaj a încercat să descopere ce emoții evocă diferite limbi, măsurând schimbările în ritmul cardiac al participanților la studiu. Înainte de analiză, ritmul cardiac mediu în stare de repaus al participanților era de 65 de bătăi pe minut.

Conform studiului, inima participanților a bătut cel mai rapid atunci când au ascultat un text în limba italiană, înregistrând o creștere de 23% față de ritmul lor normal de repaus.

În continuare, limba franceză și cea greacă au urmat, generând o creștere de 20% a ritmului cardiac. Limba olandeză a stârnit cel mai puțin entuziasm, cu o creștere de doar 12% a ritmului cardiac, urmată de limba germană și japoneză cu 15%, și limba chineză și poloneză cu 17%.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: