Redactia.ro
Home » Știri » Care e starea medicului Cătălin Denciu? Specialiștii belgieni dau vești bune

Care e starea medicului Cătălin Denciu? Specialiștii belgieni dau vești bune

Vești bune despre starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu. După ce și-a riscat viața în încercarea de a-i salva pe paienții de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra-Neamț, medicul este într-o stare mult ma bună. Deși a fost detubat și cu toate că încă mai are nevoie de spitalizare, medicii din Belgia sunt optimiști cu privire la recuperarea sa. 

 

Vești bune de la specialiștii belgieni

Medicul-erou Cătălin Denciu se află în continuare internat la secția de Terapie Intensivă a spitalului militar din Bruxelles. Însă, medicii belgieni au venit cu vești bune. Cătălin Denciu a fost detubat, iar starea de sănătate a acestuai pare să se îmbunătățească considerabil. Medicii belgieni sunt de părere că medicul-erou chiar ar putea pleca acasă pe picioarele sale.

Cu toate acestea, pericolul nu a trecut, medicul aflându-se în continuare internat la secția de Terapie Intensivă.

„El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient. Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință’, a precizat medicul Soete Olivier, anestezist terapie intensivă la spitalul din Belgia.

Medicul anestezist a mai susținut că întregul proces de recuperare depinde de profunzimea rănilor, având în vedere că s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului.

„Totul depinde de profunzimea rănilor și de suprafața afectată. Dacă rănile sunt profunde pacientul trebuie operat de mai multe ori chiar, așa că durează mult pentru că nu putem să-l operăm în fiecare zi.

După ce încheiem acest proces, când toate rănile sunt închise, după ce toate operațiile se încheie cu succes, pacientul are nevoie de multă recuperare, are nevoie de fizioterapie, iar apoi acest pacient trebuie să fie ținut sub observație ani la rând pentru a vedea cum evoluează cicatricile’, a mai transmis medicul , conform click.ro. 

Pe de altă parte, medicul anestezist a mai mărturisit că pacientul are nevoie de multă recuperare, în timp.

După ce încheiem acest proces, când toate rănile sunt închise, după ce toate operațiile se încheie cu succes, pacientul are nevoie de multă recuperare, are nevoie de fizioterapie, iar apoi acest pacient trebuie să fie ținut sub observație ani la rând pentru a vedea cum evoluează cicatricile”, a mai declarat Soete Olivier.

Mai mult, și soția medicului-erou le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat-o și i-au fost alături în această perioadă dificilă.

Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat, care s-au gândit la durerea prin care trecem și care ne-au respectat intimitatea, care au aprins o lumânare și au transmis un gând bun soțului meu”, a declarat Alina Denciu, soția medicului-erou.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: