Redactia.ro
Home » Știri » Care este cea mai mare pensie din România și cine o încasează

Care este cea mai mare pensie din România și cine o încasează

S-a aflat cine primeşte cele mai mari pensii din România. Cel mai mare venit de acest gen este de 94.000 de lei pe lună, adică 19.000 de euro și este încasat de o persoană care a lucrat în domeniul bancar și a contribuit la sistemul public.

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu susţine că 1.200.000 de români trăiesc cu pensia minimă de 1.125 de lei lunar. La polul opus, cele mai mari pensii depăşesc 90.000 de lei, aşadar peste 18.000 de euro lunar.

1.200.000 de români primesc pensia minimă

Conform declarațiilor ministrului, aproximativ 1.200.000 de români primesc pensia minimă, fiind nevoiți să supraviețuiască cu suma modestă de 1.125 de lei lunar. Aceștia se confruntă cu provocări financiare semnificative, împărțindu-și această sumă între diverse cheltuieli, precum facturi, medicamente și alimente pentru întreaga lună.

Ministrul Muncii subliniază că foarte mulţi români nu înţeleg cât de important e să aibă contribuţiile sociale plătite la bugetul de stat, deci să nu muncească ”la negru”.

Ce părere are despre pensia de 19.000 euro

În schimb, cea mai mare pensie din România atinge 94.000 de lei pe lună, deci 19.000 de euro.

Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe primele locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari.

Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii.

Top 10 cele mai mari pensii

Topul celor mai mari 10 pensii din România este împărțit în două categorii distincte. Primele cinci locuri sunt ocupate de persoane care au activat în domeniul bancar, primind pensii bazate pe contributivitate.

Celelalte cinci locuri sunt ocupate de pensii speciale din domeniul Justiției. Cea mai mare pensie, de 95.423 de lei brut, este obținută de un fost bancher, iar după deducerea taxelor și impozitelor, acesta primește lunar 84.000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: