Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Care este cea mai populară mașină din România?

Care este cea mai populară mașină din România?

Cea mai populara masina din Romania

Cele mai recente date arată că numărul total de mașini înmatriculate în România a ajuns la 5,99 milioane. Conform datelor oficiale de la Oficiul de Înmatriculare și Permise de Conducere, doar 200.000 dintre aceste mașini sunt mai noi de 2 ani, în timp ce 1,2 milioane sunt mai vechi de 20 de ani.

Numărul total de vehicule înmatriculate în România, inclusiv autoturisme, vehicule comerciale, camioane și autobuze, a ajuns la 7,63 milioane de unități.

Dacia Logan – cea mai populară mașină din România

Până în luna august a acestui an, cea mai bine vândută mașină din România a fost Dacia, cu Dacia Logan la o cotă de 10,7%, urmată de Dacia Duster și Sandero. Dacia Logan este considerată o mașină mică și compactă de familie, produsă în comun de producătorul francez Renault la filiala sa din România încă din anul 2004. În prezent, Dacia Logan se află la a doua generație, lansată în anul 2013 și fabricată la uzina de automobile Dacia din Mioveni, dar și la uzinele Renault din Maroc, Rusia, Brazilia, Turcia, Columbia, India, Iran și Africa de Sud.

Locul al doilea este ocupat de marca germană Volkswagen cu 991.000 de mașini. Opel este pe al treilea loc, cu 679.000 de mașini înmatriculate în România, urmat de Ford cu 446.000 de mașini și Renault pe al cincilea loc cu 3210.000 de mașini. Dacă intenționați să cumpărați o mașină de ocazie, verificați pe www.carvertical.com/ro cât de important este să aflați istoricul mașinii și cum vă pot ajuta informațiile din istoricul mașinii să luați cea mai bună decizie. În prezent, Dacia Logan continuă să fie cea mai populară mașină din România cu o creștere de 10,7% a acțiunii și 8347 de vânzări până la jumătatea anului. Dacia Duster deține 8,4% cotă de piață cu 6548 unități, apoi Dacia Sandero deține 7,1% cotă de piață cu 5541 de unități.

Care sunt mașinile care concurează cu Dacia Logan în România?

Iese in evidență Ford Puma, pe locul al patrulea, care crește cu 19 locuri deținând 3% cotă de piață cu 2337 de vânzări, urmat de Skoda Octavia cu 2,7% cotă de piață și 2149 unități. Continuând clasamentul celor mai populare mașini din România, ajungem pe locul al șaselea, ocupat de Hyundai Tucson care deține 2,4% cotă de piață și care a înregistrat 1860 de vânzări, urmat de Renault Clio care cade cu 3 locuri, deținând 2,3% cotă de piață cu 1781 de vânzări. Dacă decideți să achiziționați oricare dintre aceste modele de vehicule la mâna a doua, pe myfreevin.com puteți afla istoricul mașinii, ceea ce vă poate ajuta să luați cea mai bună decizie.

Ajungem la Toyota Corolla, care ocupă locul al optulea, deține 2,3% cotă de piață și a înregistrat 1719 vânzări. Pentru a încheia topul celor zece cele mai populare mașini din România, ajungem la locul nouă ocupat de Suzuki Vitara cu 2% cotă de piață și 1572 de unități. Locul zece este ocupat de Toyota C-HR cu 1320 de unități vândute și 1,7% cotă de piață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini