Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este legătura între mâncarea pe care o consumi şi durerea de cap

Care este legătura între mâncarea pe care o consumi şi durerea de cap

scumpit

Durerea de cap sau migrena apare din mai multe cauze, cum ar fi Stresul, odihna insuficientă sau un efort intens. Dar te-ai gândit vreodată că şi mâncarea pe care o consumi ar putea fi de vină?

Deshidratarea poate fi, de asemenea, o cauză a durerii de cap. Bea mai multă apă!

Fără alcool şi cafea în exces

Nutriţioniştii şi medicii ne sfătuiesc să eliminăm din viciile noastre consumul în exces de alcool şi cafea. „Este important să ştim să facem diferenţa dintre o durere de cap şi o migrenă. Migrena se caracterizează prin apariţia unei cefalee, a unei dureri de cap severe.

Totodată, aceasta poate fi însoţită şi de stări de greaţă sau vărsături„, a spus medicul Roceanu Adina, la Antena 3, aduăugând:

„În cazul unora, factorul precipitant poate fi vinul roșu, în cazul altora, monoglutamatul de sodiu. De asemenea, masa omisă, dacă nu am mâncat, am făcut hipoglicemie, ceea ce ne poate declanșa o migrenă”.

Totodată, alimente care conțin tiramină, precum carnea afumată, produse mucegăite, heringi murați, pește afumat, anumite branzeturi, pot genera dureri serioase de cap.

Migrena nu este doar o simplă durere de cap, arată dr. Adina Roceanu, medic primar neurolog specializat în migrenă la Spitalul Universitar de Urgență București.

În România nu există date despre orele de lucru și productivitatea pierdute din cauza migrenei, dar la nivel european s-au estimat pierderi economice de aproximativ 27 de miliarde de euro pe an, conform medicilor. Durerea de cap o găsim la persoane din toate mediile sociale și de toate profesiile.

Care sunt cauzele durerilor de cap:

  • Stresul
  • Regimul alimentar
  • Consumul de alcool
  • Mediul înconjurător
  • Hormonii
  • Reducerea consumului de cofeină
  • Lipsa somnului

Un remediu, mai ales dacă durerile de cap apar pe un fond neurovegetativ sau pe fond de stres este roiniţa. E o plantă care e şi tonic cerebrală şi este un foarte bun remediu pentru durerile de cap.

Poate fi administrată fie sub formă de pulbere, sublingual, fie sub formă de macerat la rece.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: