Redactia.ro
Home » Știri » Care este motivul real pentru care Volodimir Zelenski a vizitat România. Mircea Badea are o opinie clară: „De asta a venit aici, dar România e plină de complexe provinciale”

Care este motivul real pentru care Volodimir Zelenski a vizitat România. Mircea Badea are o opinie clară: „De asta a venit aici, dar România e plină de complexe provinciale”

GALERIE FOTO (2) zelenski

Vizita lui Volodimir Zelenski în România a creat un motiv de dezbatere în rândul politicienilor și a oamenilor din presă. Discursul său din Parlament a fost amânat pe ultima sută de metri de teamă că unii politcieni din Parlament vor încerca să adreseze acuzații dure la adresa președintelui Ucrainei. Mulți se întreabă care a fost scopul real al vizitei lui Zelenski în România, iar Mircea Badea a fost una dintre persoanele publice care și-a exprimat opinia referitor la subiectul zilei de ieri. Iată ce a avut de declarat!

Care este motivul real pentru care Volodimir Zelenski a vizitat România

Conform lui Mircea Badea, vizita lui Volodimir Zelenski în România a avut un obiectiv bine definit, care implica discuții despre transportul cerealelor și asistența militară. Cu toate acestea, România avea așteptări mai largi, mai ales că a oferit sprijin Ucrainei în diverse moduri de la începutul conflictului din Ucraina.

volodimir zelenski
Volodimir Zelenski a vizitat România în cursul zilei de ieri Sursă foto Inquam Photos Octav Ganea

„Avea nişte interese pe care le urmărea. Până acum nu le-a avut, pentru că a avut mult multe opțiuni. A avut alte priorități în acest moment.

Faptul că nu ne-a vizitat până acum noi am luat-o cumva foarte personal. Îl așteptam să ne mângâie pe cap. România e plină de complexe provinciale. Adică, domnule, stai puţin că noi am fost super băieți, am livrat, am făcut și nu ne-am mângâiat pe cap? Nu! Noi am ajutat Ucraina ca să ne mângâie președintele Zelenski pe cap?

Sau am ajutat-o din convingere, ca să apărăm valorile democrației, legile internaționale că am considerat inacceptabil invadarea ilegală și neprovocată a unui stat de către alt stat? Adică nu de asta?”, a declarat Mircea Badea, în cadrul emisiunii pe care o prezintă la Antena 3 CNN.

De ce crede Mircea Badea că Zelenski a vizitat România în plin război cu Rusia

Mircea Badea a discutat despre adevăratul motiv pentru care Zelenski a sosit în România, deși țara sa încă se află în plin război cu Rusia. Motivul este unul strategic, politic, în mod evident și nu are vreo legătură cu afinitatea pe care președintele Ucraina ar simți-o pentru țara noastră, subliniază jurnalistul Mircea Badea.

„Mie mi se pare destul de clar de ce a venit președintele Zelenski. A venit pentru că avea interes să vină. Trebuia să rezolve cu cerealele. Nu că ar fi avut vreo emoție că România, slavă Domnului, e conformă, e întocmai și la timp și cu planurile doamnei Ursula şi cu Doamne ajută și cu ce spune partenerul strategic. N-avea nicio emoție. Dar a venit totuși ca să fie sigur pe detaliile pentru noul coridor pentru cerealele ucrainiene şi ajutorul militar suplimentar”, a explicat Mircea Badea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: