Redactia.ro
Home » Știri » Care este noul combustibil care va înlocui în viitor benzina?!

Care este noul combustibil care va înlocui în viitor benzina?!

Care este noul combustibil care va înlocui în viitor benzina?!

În viitor benzina nu va mai fi principalul combustibil folosit pentru punerea în funcțiune a motoarelor. Motoarele cu hidrogen sunt noua fantezie asiatică. Chinezii lucrează în prezent la construirea unor motoare care să funcționeze pe bază de hidrogen.

Cea mai mare piaţă auto din lume a trecut de la motoare electrice la motoare cu celule de hidrogen. Chinezii își propun să aibă un milion de astfel de vehicule în circulaţie în următorii 10 ani.

Wan Gang, cunoscut ca „părintele electromibilităţii din China”, a declarat celor de la Bloomberg că statul ar trebui să instaureze o „societate a hidrogenului”.

Care este noul combustibil care va înlocui în viitor benzina?!

Conform calculelor Bloomberg investiţiile în industrie vor atinge 17 miliarde de dolari până în 2013. Un anunţ important în acest sens a fost făcut recent de China National Heavy Duty Truck. Acesta se referă la faptul că se vor face investiţii de 7,6 miliarde de dolari în construirea vechiculelor cu motoare cu celule de hidrogen în provincia Shandong, din estul Chinei.

Într-o maşină electrică, energia produsă în exteriorul maşinii este acumulată în bateriile de tip litiu-ion. În cazul motoarelor propulsate de hidrogen, celulele de hidrogen folosesc reacţiile chimice pentru a produce energie. Acestea vor elimina doar aburi (zero emisii toxice). Hidrogenul are a densitate mai mare decât bateriile pe litiu-ion. Acest lucru înseamnă că reîncărcarea vehiculelor durează mai puţin şi generează o autonomie mai mare.

Citește și: Simona Halep, gest dezaprobator la adresa Mihaelei Buzărnescu. VIDEO

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: