Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este orașul din România cu cel mai curat aer. Surpriza de la Banca Mondială!

Care este orașul din România cu cel mai curat aer. Surpriza de la Banca Mondială!

aer curat

Marile orașe din România sunt extrem de poluate, însă existe și zone în țară cu un aer extrem de curat.

La finalul anului 2022, Banca Mondială a realizat un studiu despre calitatea aerului în lume. România a făcut parte din analiză, prilej cu care cetățenii au aflat care este cel mai curat oraș din țară.

Orașul cu cel mai curat aer din România

Numele orașului cu siguranță va surprinde pe toată lumea. Nu este vorba nici despre Iași, nici despre Constanța, orașul cu ieșire la Marea Neagră și nici despre Brașov, în ciuda pădurilor și a munților din zonă.

Conform studiului menționat, orașul cu cel mai curat aer din România este Suceava, aflat în nordul țării. 80% dintre locuitorii acestei urbe sunt mulțumiți cu stilul lor de viață din mediul respectiv, iar 91% dintre ei apreciază calitatea aerului.

Nu există probleme nici cu poluarea fonică, 85% dintre persoanele intervievate spunând că nivelul de zgomot este redus.

Nivel de poluare extrem de mic la Fundata

Menționăm faptul că Suceava nu este singura localitate din România unde se poate găsi un aer extrem de curat. Pentru bucureștenii care vor să se bucure de o locație cât mai aproape de casă cu foarte puțină poluare, comuna Fundata din județul Brașov este alegerea corectă.

Comuna Fundata se poate lăuda cu un nivel de poluare extrem de mic. Este situată la 1.360 de metri altitudine, fiind cea mai înaltă comună din țară, potrivit cancan.ro.

Și peisajele întrec orice așteptare. Cei care ajung acolo se pot bucura de Munții Piatra Craiului, dar și de Munții Bucegi. De asemenea și traseul este unul cât se poate de interesant.

Înainte de Suceava, în primăvara anului trecut, o stație meteo situată în vârful muntelui arăta că în comuna Fundata avea cel mai curat aer din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: