Redactia.ro
Home » Știri » Care este rata mortalității din cauza coronavirusului. Specialiștii britanici au făcut dezvăluiri șocante

Care este rata mortalității din cauza coronavirusului. Specialiștii britanici au făcut dezvăluiri șocante

Rata mortalitatii coronavirus

În urma studiului elaborat de cercetătorii britanici elaborat pe baza datelor răspândirii noului virus în China, a reieșit faptul că rata de mortalitate din această cauză este de 0,66%.

Rata mortalității din cauza coronavirusului

Cercetători ai Imperial College London, Universitatea Queen Mary și Universitatea Oxford, au realizat un studiu pe baza mai multor cazuri de coronavirus, mai exact 70.117 cazuri clinice infectate cu COVID-19 în China.

Aceștia susțin că rata mortalității din cauza coronavirusului, dacă sunt analizate exclusiv cazurile confirmate, ar fi de 1,38%.

Aceștia susțin că gravitatea acestei boli se răspândește odată cu vârsta pacienților. Așadar rata mortalității în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani este de 0,0031%. Dar, la pacienții de peste 80 de ani, aceasta crește cu 7,8%.

Persoanele care trebuie internate, procentajul este de 3,4% la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, iar procentul de 8,2% pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani.

Totodată, specialiștii avertizează sistemele de sănătate să ia măsuri majore, pentru ca situația să nu devină și mai gravă.

Câți oameni ar putea muri din cauza coronavirusului?

Cercetătorii sunt de părere că între 50%-80% din populația lumii ar putea muri din cauza coronavirusului. De asemenea, vor fi cazuri în care multe persoane își vor reveni chiar dacă sunt în stare gravă.

Timpul între apariția primelor simptome și decesul unei persoane din cauza coronavirusului este de 17,8 zile, iar timpul de vindecare durează 22,6 zile.

“Este posibil să existe cazuri izolate care să se bucure de multă atenţie mediatică, însă analiza noastră arată foarte clar că la persoanele de peste 50 de ani spitalizarea este mult mai probabilă decât în cazul acelora sub această vârstă”, a explicat într-un comunicat cercetătoarea Azra Ghani. “Estimările noastre pot fi folosite în orice ţară pentru a lua decizii informate cu privire la cele mai bune politici pentru a stopa COVID-19″, precizează specialiștii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: