Redactia.ro
Home » Homepage » Scenariul 4 de CORONAVIRUS. Zeci de spitale din toată țara transformate în unități de suport pentru pacienții cu COVID-19

Scenariul 4 de CORONAVIRUS. Zeci de spitale din toată țara transformate în unități de suport pentru pacienții cu COVID-19

coronavirus

România a depășit luni pragul de 2000 de pacienți cu coronavirus și a intrat astfel în scenariul 4. În acest moment al crizei s-au produs schimbări majore în organizarea sistemului sanitar.

Ministerul Sănătății a emis marți un ordin de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor  în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și  Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

161 de spitale din toată țara au fost desemnate unități de suport pentru pacienții coronavirus. Acestea vor trata persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale și pentru alte boli. Astfel, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de:

  • 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire,
  • 44 maternități,
  • 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.

Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor reprezintă un document –cadru  care instituie pașii care trebuie urmați de  managementul unităților sanitare și măsurile pe care trebuie să le implementeze pentru izolarea și tratamentul cazurilor COVID –pozitive.

De asemenea, documentul aprobat de ministrul Sănătății Nelu Tătaru și publicat marți în Monitorul Oficial conține reglementări privind modul de  folosire a echipamentului individual de protecție (PPE) la nivelul unității sanitare, în mod rațional și corect, în funcție de secție, personal și tipul de activitate.

Spitale suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19

În colaborare cu autoritățile administrației publice locale, pe baza analizei la nivel local a capacităților de îngrijire a pacienților, a fost elaborată și Lista cu spitalele de suport pentru pacienții COVID – 19 pozitiv care necesită tratament și pentru patologii specifice (ex afecțiuni cardiace, ortopedice, etc).

Astfel, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București. În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

Într-o primă etapă, spitalele de suport desemnate reprezintă unități sanitare fără importanță de urgență, care pot asigura asistența medicală pentru celelalte urgențe medico-chirurgicale. Au fost incluse în rețeaua de spitale de suport, unități municipale/orășenești și spitale din alte județe preponderent cele cu secții de Boli Infecțioase, precum și spitalele din alte rețele, decât ale Ministerului Sănătății ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, unități sanitare private).

Citește Ordinul de ministru care conține și lista spitalelor suport 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: