Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul poate fi confirmat de un aparat care depistează gripa la animale

Coronavirusul poate fi confirmat de un aparat care depistează gripa la animale

Șefa laboratorului Universității Veterinare București, susține că noul virus poate fi depistat de aparatele folosite la utilizarea analizelor de gripă porcină și aviară la animale. Aparatele numite PCR, pot depista coronavirusul în opt ore.

COVID-19 depistat cu ajutorul unui aparat folosit la animale

Maria Gurău, șefa laboratorului Universității Veterinare, coronavirusul poate fi confirmat de aparatele numite PCR, folosite pentru depistarea gripei la animale.

Acestea aparate pot arăta dacă virusul este activ în corp sau nu, în doar opt ore.

„Reprezintă metoda cea mai sigură, cea mai sensibilă și cea mai specifică în diagnosticul unei boli. În cazul discuției noastre, covid-ul 19„, a precizat Maria GUrău, șefa laboratorului Universității Veterinare București.

Cinci aparate au fost donate statului de către Spitalul Veterinar București, iar cele mai multe există în mai multe județe din România la Direcțiile Sanitar-Veterinare și pot fi folosite și pentru testele de coronavirus.

Potrivit medicului Valentin Boldea, aparatele trebuie reconfigurate pentru a funcționa, apoi dotate cu kituri speciale pentru a depista noul virus coronavirus.

O importanţă deosebită trebuie acordată pentru a scurta timpii de aşteptare între momentul recoltării probelor şi obţinerea rezultatului”, spune medicul Valentin Boldea.

Cine sunt specialiștii care dau verdictul în lupta cu COVID-19

Valerică Bica, este unul dintre cei care mai bine de o lună încearcă să salveze românii de rîspândirea coronavirusului.

Valerică este biolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, și în fiecare zi face 320 de teste pentru coronavirus pe zi.

Acesta a precizat că un test complet, pentru a diagnostica cum trebuie infectarea cu coronavirus durează aproximativ patru ore.

Deși familia este îngrijorată pentru sănătatea lui, biologul își asumă mari riscuri și își împărtășește aceeași soartă cu ceilalți biologi și cu medicii care îi tratează pe bolnavii cu COVID-19.

România a intrat luni seara în scenariul 4, după ce Ministrul de Interne, Marcel Vela a făcut o declarație de presă în care anunța că bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 2.109.

De asemenea, Marcel Vela a transmis că județul Suceava și opt comune limitrofe vor intra în carantină totală, din cauza numărului mare de cazuri confirmate cu coronavirus la Spitalul Suceava.

Totodată, numărul persoanelor decedate au ajuns la 65, 22 fiind înregistrate în Suceava.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: