Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Cum se va proceda și cât vor dura testele

Bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. Cum se va proceda și cât vor dura testele

teste pentru bucuresteni

Adrian Streinu-Cercel a discutat joi cu primarul Capitalei, Gabriela Firea și ceilalți primari de sectoare, despre testele pentru coronavirus care vor fi folosite pe bucureșteni. Testele vor fi aplicate începând de luni, 30 martie. 

10.500 de bucureșteni vor fi testați pentru COVID-19

Autoritățile  au declarat că în de luni, 30 martie vor începe testările în Capitală. Primăria Capitalei va obține 4000 de teste, iar primăriile sectorelor din București vor achiziționa câte 1000 de teste.

Totodată, medicul Adrian Streinu-Cercel a explicat că autoritățile nu vor intra în apartamente, ci testarea se va face în fața blocului, la ore anunțate dinainte. În cazul în care se vor găsi infectați într-un bloc, locatarii clădirii vor intra în carantină timp de 14 zile.

Majoritatea se consuma la domiciliu dar ii si infecteaza pe cei din jur, ele vor genera formele ulterioare severe care ajung la spitale si creste riscul de transmitere comunitara”, a zis Streinu-Cercel.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit în timpul discuției cu primarul general al Capitalei că va fi efectuată o testare a unui număr de 10.500 de persoane din București.

Conform medicului Cercel, persoanele testate vor fi alese în funcție de estimările calculate în baza statisticilor, care arată în ce zone sunt acum cele mai multe cazuri de infectare din București.

Potrivit datelor publicate de autoritățile, cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus au avut loc în sectorul 2 al Capitalei.

Doctorul Streinu-Cercel a precizat că cele mai importante personaje în această acțiune sunt președinții asociațiilor de locatari, care vor avea misiunea de a asigura legătura între cei testați cu autoritățile. Aceștia le vor comunica bucureștenilor ora și ziua când vor fi testați pentru noul COVID-19.

Cine poate fi testat pentru coronavirus

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că bucureșteni nu sunt obligați să facă testul, dar că cei care vor refuza această acțiune nu vor ști niciodată dacă au fost sau nu bolnavi.

Scopul testării este identificarea cazurilor ușoare de COVID-19, pentru a fi tratate mai repede și mai ușor, înainte ca acestea să se agraveze.

De asemenea, medicul Streinu-Cercel a precizat că persoanele care vor fi depistate cu coronavirus, vor putea fi tratate la domiciliu.

Mai mult decât atât, rezultatele testelor vor apărea în aproximativ 20-30 de minute prin intermediul unui mesaj trimis pe telefon.

Chiar acum ma aflu intr-o intalnire la Primaria Capitalei cu dl prof Adrian Streinu Cercel , impreuna cu primarii de sector, directorii ASSMB, cu directorul general al Politiei Locale a Capitalei si cu seful Politiei Capitalei pe tema masurilor de prevenire si limitare a raspandirii COVID-19.Later edit: Luni, 30 martie, va incepe testarea. Primaria Capitalei va achizitiona 4000 de teste, iar cele 6 primarii de sector vor achizitiona cate 1000 de teste.

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 26 martie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: