Redactia.ro
Home » Știri » România a intrat în scenariul 4. Județul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală

România a intrat în scenariul 4. Județul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală

Ordonanța militara nr 6

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat luni seara, în urma unei declarații de presă că România a intrat în scenariul 4, ceea ce înseamnă că sunt peste 2.000 de cazuri confirmate cu coronavirus. Totodată, bilanțul persoanelor decedate a ajuns luni seara la 65.

România, peste 2.000 de cazuri de coronavirus

Marcel Vela a anunțat luni seara, că au fost confirmate 2.109 cazuri de coronavirus, ceea ce înseamnă că România a intrat în scenariul 4.

Astfel, Ministrul de Interne a elaborat Ordonanța militară cu numărul 6 pentru județul Suceava, după ce au fost depistate peste 500 de cazuri de coronavirus.

Raed Arafat a declarat că bilanțul persoanelor decedate au crescut la 65, cele mai multe fiind din Suceava.

Așadar, situația s-a schimbat drastic, motiv pentru care ministrul de Interne a precizat că județul Suceava și opt comune limitrofe vor fi închise.

Am adoptat ordonanța militară nr. 6 privind instiuirea măsurii de carantinare asupra muncipiului Suceava, asupra unor comune din zona limitrofă.În carantină intră alte 8 comune.

Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție. În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică”, comunicații, a declarat Marcel Vela.

LIVE. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, susțin o declarație de presă la sediul MAI – https://bit.ly/2UrH1lnImaginile sunt preluate de la TVR.

Publicată de StirileProTV pe Luni, 30 martie 2020

Ce prevede Ordonanța militară numărul 6

Art 1. Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă din următoarele opt comune. Adancata, Salcea, Ipotești. Bosanci. Scheie, Pătrăuți și Mitocu Dragomirei.

Art.2 Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție. Ca perimetru de siguranță în jurul localităților, carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.

Art. 3 În zona carantinată prevăzută la art.1, este permisăm intrarea, respectiv ieșirea pentru:
a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență,

Ministerul Transporturilor nu vor comercializa bilete pentru călătorii din județul Suceava

Art.4 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane. Nu vor comercializa bilete sau abonamente sau alte titluri de călătorie pentur transportul călătorilor în zona de carantină

Art.5 Toate Restricțiile stabilite prin ordonanțe militare precedente se aplică în mod corespunzântor în localitățile carantinate și în zona de protecție.

Art.6 – Se împuternicește Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava (CJCCI) pentru a stabili completări și derogări în ceea ce privește dispozițiile prevăzute la art. 3.

Stabilirea limitării a intrării și ieșirii persoanelor din zona carantinată

Art.7 – (1) În zona de protecție, organele cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale vor stabili măsuri specifice de prevenire și limitare a intrării, respectiv a ieșirii persoanelor în/din zona de carantinare prevăzută la art. 1.
(2) În zona de protecție este interzisă deplasarea între localitățile din zonă a persoanelor ce aparțin altor categorii socio-profesionale.
(3) Autoritățile administrației publice locale și județene vor aduce la cunoștința persoanelor din zona de protecție obligațiile ce le revin referitoare la deplasarea și accesul în/din zona carantinată.
(4) Aplicarea măsurilor de verificare, control și acces în/dinspre zona carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naționale.

Art.8 – Accesul pe aeroportul internațional „Ștefan cel Mare” Suceava este permis doar pentru zboruri efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Art.9 – Consiliul Județean Suceava împreună cu primarii și consiliile locale din unitățile administrativ-teritoriale situate în zona de carantinare și zona de protecție vor lua măsuri de a asigura funcționarea serviciile de protecție și asistență socială, funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice, precum și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu se pot deplasa de la locuință/gospodărie.

Art.10 – Este strict interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulație publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

Cine asigură aplicarea ordonanței militare nr 6

Art.11 – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:
a) Poliția Română, Jandarmeria Română și poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art.3;
b) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, pentru măsurile prevăzute la art.4 și 8.
(2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.3, 4 și 8 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Personalul instituțiilor prevăzute la alin.(1) este împuternicit să constate contravenții și să aplice sancțiuni, în conformitate cu prevederile art.29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Art.12 – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: