Redactia.ro
Home » Știri » Care este salariul soției Președintelui României. Câți bani încasează Carmen Iohannis

Care este salariul soției Președintelui României. Câți bani încasează Carmen Iohannis

Salariul lui Carmen Iohannis, soția președintelui României, a suferit o serie de modificări în ultimul timp, în special din cauza majorărilor salariale în sistemul de învățământ. Iată care este creșterea salariului doamnei Iohannis și schimbările semnificative care au avut loc în ultimele luni.

Majorarea salarială din ianuarie

La 1 ianuarie 2024, salariile din învățământ au fost majorate, cu o creștere medie brută de 13,8%. Această măsură a avut un impact și asupra salariului lui Carmen Iohannis. Cu toate acestea, majorarea din ianuarie a fost doar începutul. La 1 iunie, salariul lui Carmen Iohannis va cunoaște o creștere semnificativă, care va completa majorarea de aproape 20% aprobată de guvern la sfârșitul anului precedent.

Potrivit unor surse Bugetul.ro, după ultima majorare, Carmen Iohannis ar avea un salariu brut lunar de 7.226 de lei, la care se adaugă un spor de 10% pentru dirigenție. Aceasta înseamnă că soția președintelui câștigă în prezent aproximativ 8.000 de lei brut pe lună, în timp ce venitul net este de aproximativ 4.700 de lei, bani în mână.

Evoluția salariului în anii anteriori

Comparativ cu anii anteriori, această creștere a salariului este semnificativă. Conform declarației de avere din vara anului trecut, salariul lunar net al lui Carmen Iohannis în 2022 era de 3.440 de lei, în timp ce în 2021 a fost plătită, în medie, cu 3.212 lei pe lună.

Carmen Iohannis are o vechime de peste 30 de ani în învățământ și este profesor de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Datorită vechimii sale în muncă, ea se încadrează în cea mai înaltă grilă de salarizare didactică, ceea ce înseamnă că va avea un salariu de 6.000 de lei, bani în mână, de la 1 iunie.

Compararea cu salariul Președintelui

În același timp, salariul președintelui României, Klaus Iohannis, a fost de 15.162 de lei pe lună, conform ultimei declarații de avere. În plus, acesta a primit 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea editurii Curtea Veche, care i-a publicat cărțile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: