Redactia.ro
Home » Știri » Care este temperatura apei mării în stațiunile de pe litoralul românesc. Poți să faci baie de 1 Mai?

Care este temperatura apei mării în stațiunile de pe litoralul românesc. Poți să faci baie de 1 Mai?

1 mai

Încă de pe vremea comunismului, Litoralul era luat cu asalt de 1 mai de turiști dornici de distracție prelungită și o baie în apa rece a mării.

Anul acesta „sărbătoarea muncitorească” va fi diferită. Românii se întreabă cum va arăta această zi la noi în țară, în condițiile în care starea de urgență și Ordonanțele militare încă sunt în vigoare. Dacă nu exista pandemia de coronavirus, am fi avut parte de o minivacanță de 1 mai pe cinste de 3 zile, în condițiile în care anul aceasta pică vineri.

Vreme rece pe Litoral

Meteorologii au anunțat vreme caldă în zilele următoare, cu temperaturi în creștere, urmând ca după data de 2 mai vremea să se răcească. În Dobrogea însă, potrivit datelor oferite de ANM, probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în perioada 1 – 4 mai.

Dacă până în data de 1 mai, vremea fi în încălzire, astfel că, în special în zona continentală, temperaturile se vor situa peste cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 20-25 de grade. Valori mai scăzute se vor înregistra cu precădere în primele zile pe litoral. Minimele termice vor fi de 8-12 grade.

Răcirea vremii ce se va resimţi în 2 şi 3 mai va determina valori diurne uşor sub mediile multianuale, de 16-18 grade. Ulterior vremea se va încălzi din nou, estimările indicând probabilitatea înregistrării unor valori cu mult peste cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii mai.

Restricții suplimentare de 1 mai

România se află încă în stare de urgență până la 15 mai, iar asta înseamnă restricții dure reglementate prin cele 10 ordonanțe de urgență emise de Ministrul de Interne. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a a anunțat zilele trecute că autoritățile pregătesc restricții suplimentare pentru minivacanța de 1 mai.

„Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști! Deci, de 1 mai nimeni să nu-și planifice că va ieși, știu eu, la… La grătar, la iarbă verde și așa mai departe”, a declarat Raed Arafat pentru Fanatik.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: