Redactia.ro
Home » Știri » Care este următoarea țintă a Rusiei. Avertizările Kievului

Care este următoarea țintă a Rusiei. Avertizările Kievului

Care este următoarea țintă a Rusiei

Care este următoarea țintă a Rusiei. Unul dintre principalii consilieri ai președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a venit cu avertizări. Acesta susține că Rusia nu se va opri doar la Ucraina, ci va avea și alte ținte mari.

Care este următoarea țintă a Rusiei.

Mihailo Podoliak,unul dintre principalii consilieri ai președintelui ucrainean Volodimir Zelenski vine cu avertizări și susține că țara condusă de Vladimir Putin nu se va oprit doar la Ucraina. Acesta susține că Rusia urmărește să obțină acces spre Trasnistria prin sudul țării care este invadată. „Apetitul Moscovei continuă să crească. Acum, obiectivul ei în sudul Ucrainei este accesul spre Transnistria, unde susține că rușii sunt oprimați. Evident că următoarea țintă a armatei de jefuitori și violatori este Republica Moldova. Ceea ce dovedește încă o dată Ucraina luptă astăzi pentru securitatea Europei”, a scris Mihailo Podoliak pe rețelele de socializare.

Afirmația a fost făcută la scurt timp după ce generalul rus Minnakaiev a spus că Rusia urmărește să obțină total în estul și sudul Ucrainei. Rusia se află în faza a doua a operațiunii sale militare în Ucraina și urmează să preia controlul deplin în Donbas și sudul țării pentru a realiza un coridor terestru spre Crimeea. Acesta a mai spus că Rusia vrea să formeze un culoar spre Trasnistria unde se înregistrează „cazuri de oprimare a populaţiei rusofone”. „De la debutul fazei a doua a operaţiunii speciale, fază care a început acum două zile, unul din obiectivele armatei ruse este să stabilească un control total asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei.Aceasta va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, precum şi să se pună presiune asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene, porturilor de la Marea Neagră pe unde se fac livrările de produse agricole, metalurgice”, a declarat generalul Rustam Minnekaiev, citat de agenţiile de presă ruse, preluate de AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Două luni de la începutul războiului în Ucraina

Pe 24 februarie, Vladimir Putin ordona o operațiune militară specială în Ucraina. Printr-un mesaj audio-video, președintele rus a transmis că trupele ruse au invadat Ucraina. Ucraineii au celebra Paștele sub amenințarea bombelor. Milioane de ucrainei au fugit din calea atacurilor sângeroase, iar mii de civili ucrainei au murit ucisi de ruși. Sâmbătă, rușii au atacat Odesa cu șapte rachete, în urma căruia opt persoane au murit, printre care și un bebeluș de trei luni.

Președintele Volodimir Zelenski și-a exprimat furia în conferința de oresă pe care a ținut-o într-o stație de metrou din Kiev. La două luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, mulți ucraineni petrec Paștele departe de casă, refugiați în România, dar sunt cu gândul la cei rămași pe câmpul de luptă. „Cu o lună înainte de începerea războiului, toată lumea vorbea numai despre asta. Toată lumea se temea de asta, toți urmăreau știrile. Pe 24 februarie, când Putin a spus că Donețk și Lugansk sunt alte republici, mi-am dat seama că va fi război. Exact în acea zi, m-am dus la culcare pe la 23:30. Adormisem, când am fost trezită de bombardamente foarte puternice. Mi-am dat seama că a început războiul. În Odesa locuim la etajul 7 și m-am gândit că ne vom prăbuși. Nu pot exprima în cuvinte ce simt. E imposibil. Nu pot descrie ce am simțit când a început războiul. E un sentiment îngrozitor!”, a declarat Olesia, o ucraineanca care a fugit din calea razboiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: