Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt alimentele cu care ne creștem imunitatea iarna. Lista completă 

Care sunt alimentele cu care ne creștem imunitatea iarna. Lista completă 

Care sunt alimentele cu care ne creștem imunitatea iarna

Care sunt alimentele cu care ne creștem imunitatea iarna. Iată lista completă!

Care sunt alimentele cu care ne creștem imunitatea iarna

Un sistem imunitar puternic vă ajută să vă mențineți sănătoși, așa că nu există un moment mai bun pentru a vi-l întări pe al dumneavoastră decât în timpul sezonului de răceală și gripă. Potrivit nutriționiștilor aceasta este lista completă de alimente cu care ne creștem imunitatea iarna.!

Fructele de citrus

Majoritatea oamenilor se grăbesc să cumpere vitamina C după ce au răcit. Cu toate acestea, deoarece corpul tău nu produce sau stochează vitamina C, ai nevoie de fapt de o doză zilnică pentru a-ți menține sănătatea. Acest lucru se datorează faptului că vitamina C ajută la dezvoltarea sistemului imunitar și se crede că mărește producția de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru combaterea infecțiilor. Citricele delicioase pe care să le ronțăi includ grapefruit, portocale, mandarine, lămâi și limete. Mâncați întregul fruct sau adăugați un strop de lămâie sau lime în mâncare. Yum!

Broccoli

Unul dintre cele mai nutritive alimente de pe planetă, broccoli este plin de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele A, C și E, precum și mulți antioxidanți. Pentru a obține cel mai bun randament nutrițional, serviți-l crud (de ex. ca parte a unei salate), sau foarte ușor fiert la aburi. Germenii de broccoli sunt, de asemenea, plini de nutrienți și ușor de cultivat acasă.

Migdalele

Migdalele conțin vitamina E valoroasă – esențială pentru un sistem imunitar sănătos. O vitamină liposolubilă, vitamina E necesită prezența grăsimilor pentru a fi absorbită de organism. Acest lucru face ca migdalele să fie vehiculul perfect de livrare, deoarece sunt atât bogate în vitamina E, cât și în grăsimi sănătoase. O mână de migdale reprezintă gustarea portabilă, perfectă și sănătoasă!

Usturoiul

Consumul regulat de usturoi poate ajuta la prevenirea răcelii comune sau a gripei, deoarece are proprietăți de stimulare a sistemului imunitar care provin dintr-o concentrație mare de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina. Înainte de a găti usturoiul, lăsați-l să stea timp de 10 minute după ce l-ați zdrobit sau tăiat pentru a crește conținutul de alicină. Doi-trei căței de usturoi pe zi reprezintă o doză eficientă pentru a experimenta beneficiile.

Ghimbirul

Având în vedere că inflamația cronică din organism se află la baza majorității bolilor cronice, ghimbirul are un rol important în stimularea stării de bine. Este apreciat pentru proprietățile sale antiinflamatorii, precum și pentru cele antioxidante, ceea ce îl face un adaos excelent la nenumărate feluri de mâncare de iarnă. Ghimbirul proaspăt poate fi tăiat în felii și adăugat la un ceai de lămâie și miere, sau ras și inclus în supe, curry și alte mâncăruri reconfortante.

Spanacul

Spanacul sporește capacitatea de combatere a infecțiilor din sistemul nostru imunitar, cercetările indicând că flavonoidele găsite în spanac pot ajuta la prevenirea răcelii comune la persoanele altfel sănătoase. Cel mai sănătos consumat crud, spanacul este, de asemenea, bogat în antioxidanți numiți carotenoizi, precum și în vitaminele C și E. De asemenea, spanacul dumneavoastră ar trebui să fie în mod ideal organic, din cauza nivelurilor ridicate de pesticide utilizate în practicile agricole standard.

Ceaiul verde

Plin de antioxidanți puternici, despre care s-a demonstrat că îmbunătățesc funcția imunitară, ceaiul verde este tonicul perfect pentru sănătate pe tot parcursul anului. O alternativă excelentă la cafea, cu conținut scăzut de cafeină, este, de asemenea, o sursă bună de L-teanină – un aminoacid care poate ajuta la producerea de compuși care luptă împotriva germenilor. Și, dacă găsiți că forma pură nu este pe placul dumneavoastră, există câteva infuzii excelente disponibile.

Sursa foto: adevărul.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: