Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt cele 3 probleme comune de comportament ale copiilor. Cum pot fi combătute de părinți

Care sunt cele 3 probleme comune de comportament ale copiilor. Cum pot fi combătute de părinți

GALERIE FOTO (2) Care sunt cele 3 probleme comune de comportament ale copiilor. Cum pot fi combătute de părinți

În calitate de părinte, încercați, fără îndoială, toate metodele pe care le cunoașteți și depuneți toate eforturile pentru a crește copiii într-un mod bun. Cu toate acestea, ei continuă să vă surprindă cu anumite acțiuni pe care le considerați inacceptabile.

Chiar dacă ai tăi copii știu că acest comportament nu este tolerat, ei totuși îl repetă, iar acum te întrebi unde ai greșit. Este important să știi că nu ești singur în această situație. Mulți părinți se confruntă cu aceleași probleme. În continuare vei putea afla cele mai bune metode de a combate cele 3 probleme comune de comportament ale copiilor.

Care sunt cele trei probleme comportamentale ale copiilor și cum le poți face față

Mulți părinți se confruntă adesea cu unele probleme atunci când vine vorba despre atitudinea copiilor lor. Specialiștii au efectuat o serie de teste în urma cărora s-a descoperit că există trei probleme comune de comportament ale celor mici, motiv pentru care au venit cu câteva sfaturi pentru adulți.

Devin agresivi cu cei din jur

Este posibil să te simți extrem de neplăcut atunci când vezi copilul tău rănind pe altcineva. Adesea, prima reacție este să abordezi această problemă prin utilizarea violenței verbale sau non-verbale. O variantă mai constructivă ar fi să-l întrebi pe copil de ce l-a lovit pe celălalt și să-i oferi ocazia să-ți explice motivele sale.

Este important să-i comunici că înțelegi că s-a simțit rănit, supărat sau dezamăgit, dar în același timp să subliniezi că agresivitatea nu este un comportament acceptabil. Apoi, poți discuta câteva modalități non-violente prin care aceste sentimente pot fi exprimate și gestionate.

Ce pot face părinții pentru a combate comportamentul copiilor
Ce pot face părinții pentru a combate comportamentul copiilor

Folosesc cuvinte jignitoare

Cuvintele jignitoare pe care cei mici le folosesc pot reprezenta o adevărată problemă, mai ales în momentul în care sunt folosite în public. Fie că le-au auzit la școală sau pe stradă, este esențial să îi explici acestuia într-ul fel sau altul însemnătatea lor, precum și motivul pentru care nu ar trebui să le folosească.

Arată-i copilului tău cum să folosească un ton calm și respectuos cu cei din jur, chiar dacă i se comite o nedreptate. Acest lucru îl va ajuta să vadă în tine un exemplu demn de urmat. În cazul în care limbajul lui este nepotrivit, poți încerca să închei conversația declarând că nu ești deschis să vorbiți despre aceste probleme, deoarece el folosește un limbaj nepotrivit.

Fac crize de plâns în magazin

Crizele de plâns în magazin sunt mai frecvente decât ai putea crede. Copiii tind să facă asta în momentul în care nu primesc ceea ce își doresc din partea părinților, iar o astfel de situație poate fi destul de stânjenitoare. Pentru a rezolva problema, încearcă să discuți dinainte cu copilul tău și să stabilești cu ele un buget maxim pe care să i-l oferi pentru a-și achiziționa ceea ce își dorește.

Astfel, în momentul în care va ajunge în magazin, va trebui să se gândească de mai multe ori înainte de a-și cumpăra o jucărie cu care poate nu se va juca și va avea posibilitatea să cumpere ceva ce chiar își dorește cu adevărat. Acest lucru îl va învăța pe cel mic să fie cât de cât conștient de valoarea banilor și îi va oferi oportunitatea să facă o alegere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: