Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt cele mai bune mâini în poker?

Care sunt cele mai bune mâini în poker?

GALERIE FOTO (2)

Pentru a face primii pași în poker este foarte important să cunoști care sunt cele mai bune mâini. Până la urmă, pe baza lor câștigi sau pierzi. Tocmai de asta e bine să știi încă din start care sunt cele mai bune combinații. În așa fel vei știi dacă să dai fold sau call și îți îmbunătățești considerabil șansele de câștig.

Iată care sunt cele mai bune mâini în poker:

1. Chintă roială – Apare destul de rar, dar este cea mai bună mână pe care o poți avea în acest joc. E alcătuită din 5 cărți de aceeași culoare, de la 10 în sus. Adică 10, Valet, Dama, Popa și As, de aceeași culoare.

2. Chintă de culoare – Este a doua mână ca importanță în poker. Pentru a o forma trebuie să ai 5 cărți în ordine de aceeași culoare. Dacă și un alt jucător de la masă formează o chintă de culoare, câștigător iese cel cu cărțile mai mari.

3. Careu – Explicația acestei mâini este destul de simplă. Jucătorul trebuie să aibă patru cărți de aceeași valoare. La egalitate cu un alt jucător, câștigător iese cel cu cărțile mai mari.

4. Full House – Vei forma această mână în cazul în care vei avea trei cărți de aceeași valoare și o pereche.

5. Culoare – Trebuie să ai cinci cărți de aceeași valoare, indiferent de ordinea lor. Este o mână ce apare frecvent în jocul de poker.

6. Chintă – Este formată din cinci cărți consecutive, indiferent ce culoare au. Mulți așteaptă chinta poker, mai ales că este o mână destul de întâlnită statistic vorbind.

7. Trei de același fel – În momentul în care ai trei cărți din același rang vei forma această mână. Celelalte două cărți nu mai contează cât timp nu sunt pereche.

8. Două perechi – Explicația acestei mâini este destul de simplă. Trebuie să ai două perechi. Cu cât mai mari, cu atât mai bine. La egalitate cu un alt jucător care are aceeași mână cel cu cărțile mai mari va fi câștigător.

9. O pereche – O mână destul de des întâlnită, care are totuși șanse destul de mici de reușită în jocul de poker.

10. Carte mare – În cazul în care nimeni de la masă nu are niciuna dintre combinațiile de mai sus, câștigătorul rundei va fi desemnat cel care are cartea cea mai mare. Ierarhic, Asul este cea mai mare carte din poker. Șansele să se ajungă în acest scenariu sunt infime practic.

Sfaturi pentru cei aflați la început

1. Nu uita să te distrezi – În toată istoria pokerului, acest joc a fost creat pentru distracție. Cu trecerea timpului s-a ajuns ca cei mai buni jucători să câștige premii de milioane de dolari, iar mulți să facă o carieră din poker. Dar mai ales când ești la început nu trebuie să uiți să te distrezi. Dacă vei intra cu gândul că trebuie să câștigi neapărat o sumă de bani, sunt șanse mari să pui o presiune suplimentară pe tine și să nu mai iei cele mai bune decizii. Așa că bucură-te de fiecare mână și încearcă să te distrezi cât poți de tare.

2. Ai răbdare – Nu trebuie să te ia valul când joci poker. Încearcă să joci mâinile în care ai cea mai mare încredere. Tot timpul trebuie să încerci să anticipezi ce va urma și să te gândești ce combinații dintre cele prezentate mai sus poți forma. Dacă vei juca fiecare mână, sunt șanse foarte mari să ieși destul de repede de la masă. De asemenea, e foarte important să știi toate regulile jocului de poker înainte de te juca, mai ales că timpul pe care îl ai să iei o decizie este destul de scurt.

3. Fii cu ochii și la adversari – Nu sta cu gândul doar la mâna pe care o ai sau încerci să o formezi. Uită-te și la mișcările pe care le fac cei din jur și din deciziile lor ai putea să-ți dai seama ce ar avea în mână, raportat și la cărțile de pe masă. În poker trebuie să ai atenție distributivă.

4. Nu juca atunci când ești obosit – Dacă starea ta de spirit nu este bună sau dacă ești obosit e mai bine să nu joci poker. Șansele să iei decizii proaste cresc în astfel de momente. Mai bine fă o pauză să citești știrile din sport, să asculți muzică sau să faci o plimbare, iar apoi te întorci la jocul de poker când starea ta este mai bună.

5. Joacă responsabil – Evită jocul compulsiv și nu miza niciodată mai mult decât îți poți permite să pierzi. Asigură-te că eventualele pierderi nu te vor afecta din punct de vedere financiar. Și nu uita să te distrezi în timp ce te joci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini